Tokios situacijos pavyzdžiu yra tyrimas, kurį drauge su Vidaus saugumo agentūra atlieka Balstogės prokuratūra. Apie bylą žinoma tik tiek, jog šį pavasarį buvo areštuoti trys čečėnai, kurių tikslas buvo rinkti pinigus tarp Lenkijoje gyvenančių čečėnų. Visi trys buvo sulaikyti, kai grįžo iš konflikto zonos Sirijoje.

Lenkijai terorizmo pavojų kelia ir į islamo tikėjimą perėję lenkai, kovojantys islamistų gretose. Jų yra nuo 5 iki 10 asmenų, kurie prieš tai išvyko į Vakarus - Vokietiją, Prancūziją ir Norvegiją. Ten susisiekė su „Islamo valstybės“ atstovais ir išvyko į Siriją. Šis procesas, pasak lenkų kontržvalgybininkų, tęsiasi iki šiol.

Tačiau patį didžiausią pavojų Lenkijai kelia asmenys, kurių veikla islamui iki šiol neišaiškinta. Tokiems asmenims gresia iki 10 metų kalėjimo.

Dar vieną pavojingą kategoriją sudaro žmonės, kurie beveik neturi pastebimų ryšių su Lenkija. Tokio atvejo pavyzdžiu galėtų būti marokietis, šių metų birželio 15 d. sulaikytas Varšuvos tarptautiniame oro uoste. Be jokių trukdžių jis į Lenkiją atskrido iš Belgrado, nors yra išduotas jo sulaikymo Europos arešto orderis. Jo draugas išskrido į Prahą, tačiau po keliolikos valandų taip pat buvo sulaikytas.

Lenkijos saugumo tarnybų dėmesio centre yra dar viena grupė – tai lenkės, kurios, susižavėjusios Artimųjų Rytų vyrų grožiu, su kuriais susipažįsta internete, pasiduoda jų įtakai. Šie, savo ruožtu, verbuoja ištikimas bendradarbes ir kartu agentes.