Lenkijos tarptautinių krovinių gabenimo susivienijimo pirmininkas Januszas Lacny (Janušas Lacnas) BNS sakė, jog protesto akcijos metu, kuri vyks nuo 10 iki 14 valandos, sunkieji automobiliai visoje šalies teritorijoje judės ne didesniu kaip 10 km per valandą greičiu. Tuo tarpu automagistralėse greitis bus padidintas iki 30 km per valandą. Manoma, kad į kelius išvažiuos apie 20 tūkst. sunkvežimių.

Transportininkus pažadėjo paremti ir ūkininkai, kurie keliuose pasirodys su vilkikais. Kai kuriuose Lenkijos miestuose vežėjus parems ir taksi vairuotojai. Jeigu vyriausybė į protesto akciją nesureaguos, vežėjai artimiausiu metu žada blokuoti naftos perdirbimo įmones ir degalines.

Lenkijos kelių policija pareiškė, kad sunkiųjų automobilių vairuotojai, kurie bandys trukdyti eismui, bus baudžiami piniginėmis baudomis.

Lenkijos vyriausybė žada sumažinti degalų kainas 0,2 zloto už litrą. Planuojama panaikinti muitus iš Rusijos, Baltarusijos ir Ukrainos įvežamam benzinui, tačiau nei akcizo, nei PVM, kurie drauge sudaro apie 50 proc. benzino kainos, mažinti nesiruošiama.

Penktadienį Lenkijos Gdansko ir Plocko naftos perdirbimo kombinatai benzino ir dyzelinio kuro kainas sumažino 0,3-0,6 zloto, tačiau tai vežėjų netenkina.

Šiuo metu Lenkijos degalinėse paties brangiausio bešvinio 98 benzino litras kainuoja 3,7 zloto, o dyzelinio kuro litras - 2,81 zloto. Tuo tarpu už vieną JAV dolerį Lenkijos pinigų keityklose mokama 4,44 zloto.