Tai ketvirtadienį paskelbtame interviu naujienų agentūrai PAP pareiškė Lenkijos armijos generolas Marekas Tomaszycki.

Pasak generolo, jose dalyvaus 27 tūkstančiai kariškių iš 22 šalių, tarp jų – 13 tūkstančių lenkų, 10 tūkstančių karių iš JAV, apie tūkstantį iš Didžiosios Britanijos.

Kaip pažymėjo M. Tomaszycki, „mums svarbu ne tiek kiekybinis potencialas – karių skaičius, o šiose pratybose dalyvausiančių šalių skaičius“.

„Politinis pratybų aspektas toks pat reikšmingas kaip ir karinis“, – sakė jis, pabrėždamas, kad manevrai vyks birželio 7-17 dienomis, prieš pat NATO viršūnių susitikimą Varšuvoje, numatytą liepos 8-9 dienomis.

Didelis pratybose dalyvausiančių Amerikos kariškių skaičius susijęs su tuo, kad į Lenkiją bus permesta 250 JAV šarvuočių ir 90 tankų. Lygiagrečiai su „Anaconda“ vyks pratybos „Saber Strike“, kurių tikslas – tobulinti karinės technikos ir kariškių siuntimą per Vokietiją ir Lenkiją į Baltijos šalis, taip pat Rumuniją ir Bulgariją.

Be to, planuojamos pratybos „Swift Response“, kurių metu iš JAV į Europą bus permestas desantas. Amerikiečių desantininkai iš Šiaurės Karolinos nusileis Lenkijos poligonuose prie Olštyno ir Torunės, o paskui vykdys užduotis Lenkijoje ir kaimyninėse šalyse.

Per pratybas „Anaconda“ bus naudojamasi visais Lenkijos poligonais, taip pat privačių savininkų suteiktomis teritorijomis.