Įsirėžęs į pastatus lėktuvas subyrėjo į gabalus ir užsiliepsnojo.

Brazilijos karinės oro pajėgos nurodė žiniasklaidai, kad žuvo visi septyni žmonės, buvę lėktuve.

Lėktuvas, iš Rio de Žaneiro oro uosto „Santos Dumont“ skridęs į Gvaružos oro uostą San Paulo priemiestyje, katastrofą patyrė dėl blogo oro, nurodė aviacijos administracijos atstovas Pedro Luisas Farcicis.

„Lėktuvas nukrito dėl blogų oro sąlygų, kai ruošėsi tūpti. Oro dispečeriai tada prarado ryšį su lėktuvu“, – sakė atstovas.

Televizijos parodytuose reportažuose tarp liepsnojančių pastatų griuvėsių matyti lėktuvo liekanos ir nuo kelių gyvenamojo rajono namų į dangų kylantys dūmai.

Iš pradžių policija buvo informavusi, jog sudužo sraigtasparnis, tačiau Brazilijos oro pajėgos netrukus patikslino, kad avariją patyrė lengvasis lėktuvas „Cesssna 560XL“.

Įstatymų leidėjai patvirtino, kad Brazilijos prezidento rinkimų kandidatas E. Camposas žuvo, kai per katastrofą Santoso mieste sudužo jo rinkimų kampanijos lėktuvas.

„Gavau didžiai nuliūdinusią žinią apie tragediją, ištikusią Eduardo Camposą“, - socialinio tinklo paskyroje „Twitter“ parašė Brazilijos socialistų partijai (PSB), kurios lyderis buvo E.Camposas, priklausantis parlamentaras Julio Delgado.

„Netekome savo didžio lyderio. Esu sukrėstas“, - savo ruožtu „Twitter“ parašė parlamentaras kolega Beto Albuquerque.

Pareigūnai sakė, kad per tragediją žuvo daug žmonių, bet negalėjo nurodyti tikslaus skaičiaus, nes nelaimės vietoje dar tebesiaučia ugnis.

Pasak vietos ugniagesių, mažiausiai 10 žmonių buvo sužeisti, informavo naujienų portalas G1.

49 metų šiaurės rytų Pernambuko valstijos eksgubernatorius E.Camposas buvo trečias pagal populiarumą kandidatas – už jį, kaip rodė apklausos, per spalio 5 dieną vyksiančius rinkimus ketino balsuoti 8 proc. potencialių rinkėjų.

Tuo tarpu už rinkimų lyderę D.Rousseff, siekiančią antros ketverių metų kadencijos, balsus atiduoti žada 38 proc. rinkėjų. Antroje vietoje, apklausų duomenimis, yra ekonomistas socialdemokratas Aecio Nevesas, kurį palaiko 22 proc. rinkėjų.

Iš pradžių pasirodė pranešimų, jog lėktuvu taip pat skridusi E.Camposo rinkimų porininkė ekologė Marina Silva, bet vėliau ši naujiena buvo paneigta.

Santoso restorano savininkas Thiago Fernandesas sakė, kad per katastrofą išbyrėjo jo įstaigos gatvės langai.

„Buvau restorane ir staiga išgirdau labai galingą dundesį, kokio dar niekad nesu girdėjęs. Visi priekiniai langai išbyrėjo. Vėliau man pasakė, kad už kvartalo ant gimnazijos baseino nukrito lėktuvas“, - sakė jis televizijai „Globo“.

Iš Rio de Žaneiro oro uosto „Santos Dumont“ pakilęs lėktuvas skrido į Gvaružos oro uostą San Paulo priemiestyje, nurodė aviacijos administracijos atstovas Pedro Luisas Farcicis.