Prezidentas Donaldas Trumpas FTB vadovą atleido esą dėl to, kad šis vykdė tyrimą, susijusį su Hillary Clinton elektroninių laiškų skandalu. Tačiau oponentai įtaria, kad taip jis iš tikrųjų stengėsi užvilkinti su Rusijos veikla susijusį tyrimą, į kurį įeina ir galimų Kremliaus bei D. Trumpo komandos ryšių tyrimas.

„Iki šiol niekas nesistengė kliudyti mums vykdyti šį tyrimą“, - Senato žvalgybos komiteto klausymuose sakė šiuo metu FTB vadovo pareigas einantis Andrew McCabe'as.

„Negalite sukliudyti FTB dirbantiems vyrams ir moterims daryti tai, kas yra teisinga, - kalbėjo jis. - Visi tyrimą atliekantys agentai liko savo pareigose.„

E. McCabe'as taip pat pakomentavo ir Baltųjų rūmų teiginį, kad J. Comey prarado FTB darbuotojų paramą.

„Direktorių J. Comey FTB palaikė ir tebepalaiko platus žmonių ratas, - komiteto nariams sakė jis. - Direktorių J. Comey labai vertinu. Labai gerbiu jo gebėjimus ir principingumą.„

Atkartodamas opozicijos gretose paplitusį požiūrį, aukšto rango komiteto narys demokratas Johnas Warneris „ypač nerimą keliančiu“ pavadino J. Comey atleidimui pasirinktą laiką.

„Jis vykdė aktyvų kontržvalgybinį tyrimą dėl D. Trampo rinkimų komandos ir Rusijos vyriausybės, ar jos atstovų, ryšių, ir aiškinosi, ar D. Trumpo komanda kaip nors susijusi su Rusijos mėginimais kištis į mūsų rinkimus“, - kalbėjo J. Warneris .

„Daugeliui žmonių, tarp jų ir man, sunku nedaryti išvados, kad prezidento sprendimas direktorių J. Comey pašalinti iš pareigų susijęs su šiuo tyrimu“, - sakė J. Warneris.