Incidentas, per kurį dar 60 žmonių buvo sužeisti, įvyko praėjus vos mėnesiui po to, kai iš Irako buvo išvestos visos JAV pajėgos. Šis ir kiti išpuoliai didina nerimą dėl Irako pajėgų gebėjimo užtikrinti saugumą šalyje.

Užminuotas automobilis apie 11 val. vietos (10 val. Lietuvos) laiku detonavo prie Zafranijos ligoninės Bagdado rytiniame rajone, kai laidotuvių procesija gabeno ketvirtadienį sostinėje nužudytų vienos šeimos narių palaikus.

Virš šio Bagdado rajono suko ratus sraigtasparniai, o stiprios saugumo pajėgos apsupo incidento vietą. Tuo tarpu įtūžę įvykio liudininkai šaukė iš sielvarto.

Vienas Zafranijos ligoninės medikas sakė, kad per sprogimą žuvo mažiausiai 31 žmogus, o dar 60 buvo sužeisti. Tarp žuvusiųjų yra mažiausiai keturios moterys ir aštuoni saugumo pajėgų kariai.

Vienas Irako VRM pareigūnas patvirtino pranešimą apie šį išpuolį, tačiau nurodė, kad jį įvykdė mirtininkas, vairavęs sprogmenų prikrautą automobilį. Abu pareigūnai pageidavo neviešinti savo vardų.

Šio išpuolio taikiniu tapo nekilnojamojo turto agento Mohammedo al Maliki ir jo žmonos bei sūnaus, nužudytų ketvirtadienį Bagdado vakariniame Jarmuko rajone, laidotuvių procesija.

Penktadienio išpuolis, įvykęs kitą dieną, kai smurtas Irake nusinešė 17 žmonių gyvybes, yra kruviniausias šalies sostinėje nuo gruodžio 22 dienos, kai per sprogimų virtinę žuvo 60 žmonių.