TAK, radikali grupuotė, atskilusi nuo geriau žinomos, už įstatymo ribų paskelbtos Kurdistano darbininkų partijos (PKK), nurodė, kad antradienio išpuolis buvo kerštas už Turkijos kariuomenės operacijas kurdų dominuojamuose šalies pietryčiuose.

„Ta akcija buvo įvykdyta, siekiant atremti visus brutalius Turkijos Respublikos išpuolius Nusaibine, Širnake ir kitose vietose“, – paskelbė kovotojai, turėdami omenyje pietryčių rajonus, kuriose armija vykdė operacijas prieš kurdų sukilėlius.

Grupuotė taip pat pakartojo įspėjimą užsienio turistams dėl savo saugumo nevykti į Turkiją.

„Dar kartą perspėjame užsienio turistus, esančius Turkijoje arba norinčius atvykti į Turkiją: užsieniečiai nėra mūsų taikiniai, bet Turkija jiems nebėra patikima šalis“, – rašo TAK.

Grupuotė pridūrė, kad jos ataka buvo „pasiaukojama akcija“, užsimindama, kad bombą detonavo mirtininkas, bet daugiau detalių nepateikė.

TAK prisiėmė atsakomybę už dvi ankstesnes atakas, nusinešusias dešimtis žmonių gyvybių sostinėje Ankaroje vasarį ir kovą bei padidinusias susirūpinimą dėl saugumo šalyje.

Manoma, kad TAK įkūrėjai prieš kelerius metus atskilo nuo PKK, kuri tris dešimtmečius kovojo su Turkijos valstybe.

Apie šią grupuotę mažai žinoma, bet analitikai laikosi nuomonės, jog jos tikslai ir metodai yra radikalesni negu PKK, kuri išpuolius daugiausiai rengia konflikto zonoje šalies pietryčiuose.