„Taigi, sankcijos arba klausimas dėl sankcijų panaikinimo ar jų įvedimo, bet kokie pažadai (šiuo klausimu) negalėjo būti šių kontaktų tema. Nes nė vienas iš jų – nei ambasadorius S. Kisliakas, nei M. Flynnas – negalėjo dalyvauti sprendžiant šiuos klausimus“, – pareiškė D. Peskovas.

D.Trumpo nacionalinio saugumo patarėjas Michaelas Flynnas vasarį buvo priverstas atsistatydinti, nes jis suklaidino administracijos pareigūnus, informuodamas juos apie savo pokalbius su Rusijos pareigūnais.

Kremliaus atstovas pabrėžė, kad amerikiečių pareigūnų ir Rusijos ambasadoriaus palaikomi kontaktai nereiškia, kad Maskva kišasi į JAV vidaus reikalus.

„Ambasadoriaus darbas suprantamas iškreiptai, jei sakoma, kad kiekvienas kontaktas su Rusijos ambasadoriumi yra potencialiai pavojingas ir potencialiai gali būti prilygintas veiklai, susijusiai su kišimusi į vidaus reikalus“, – pažymėjo D. Peskovas.

Rusijos vadovo atstovas spaudai pabrėžė, kad bet kurios valstybės ambasadoriaus, įskaitant JAV ambasadorių Maskvoje, darbas yra užmegzti kuo daugiau kontaktų su užsienio šalies politiniu elitu.
Jis taip pat sakė, kad S. Kisliakas yra diplomatas, savo darbą atliekantis „100 procentų“.