Kremlius niekaip nevertina tokių prašymų“, – penktadienį atsakydamas į atitinkamą klausimą žurnalistams sakė prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.

Jis be kita ko dar pažymėjo, kad ir „Naujieji metai niekada nebuvo tradicinė rusų šventė, ji taip pat atėjo iš užsienio“.

Helovinas švenčiamas lapkričio 1-osios naktį. Šios šventės šaknys siekia šimtmečių senumo praeitį, laikus iki krikščionybės, kai Airijoje, Šiaurės Prancūzijoje ir Anglijoje gyveno keltų gentys. Jos spalio 31-ąją minėdavo vasaros perėjimą į žiemą, kuris simbolizavo Naujųjų metų pradžią.

9-ajame amžiuje, kai Didžiosios Britanijos teritorijoje išplito krikščionybė, senosios tradicijos persipynė su dar viena švente – katalikų Visų Šventųjų dienos išvakarėmis, kurios angliškas pavadinimas yra „All Hallows Even“ ir kurios Europoje sutampa su Mirusiųjų minėjimo diena. Vėliau angliškas šventės pavadinimas sutrumpėjo ir virto „Hallowe'en“ ir „Halloween“.

Daugelyje pasaulio šalių spalio 31 dieną švenčiamas Helovinas tampa vis populiaresnis ir tarp Rusijos jaunuolių, kurie šia proga rengia įspūdingus kostiumų vakarėlius arba eina švęsti į naktinius klubus.

Vis tiktai šioje šalyje, į kurią Helovino tradicija atėjo po Sovietų Sąjungos subyrėjimo 10-ajame dešimtmetyje, ši šventė tebevertinama prieštaringai; štai Rusijos Ortodoksų Bažnyčia ne kartą yra tvirtinusi, kad ji svetima šalies kultūros tradicijoms.