„Tokie grasinimai teisėtiems Sirijos lyderiams yra nepriimtini“, – antradienį sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

Pirmadienį vakare paskelbtame griežtame perspėjime B. al Assadui Baltieji rūmai teigia, kad užfiksuota pasiruošimų, panašių į B. al Assado režimo vykdytus prieš numanomą balandžio 4-osios cheminę ataką sukilėlių kontroliuojamoje Idlibo provincijoje.

B. al Assadas neigė atsakomybę už tą dešimčių gyvybių pareikalavusią ataką Beit Šeichūno mieste, o Rusija – svarbi B. al Assado rėmėja – jį palaikė. Kelios dienos po atakos JAV prezidentas Donaldas Trumpas įsakė sparnuotosiomis raketomis smogti vienai Sirijos oro pajėgų bazei.

D. Peskovas kritikavo D. Trumpo administraciją dėl vartojamos frazės „dar viena cheminių ginklų ataka“ ir sakė, kad nepriklausomas atakos Beit Šeichūne tyrimas taip ir nebuvo atliktas, nors Rusija ragino tai padaryti.

„Štai kodėl nemanome, kad galima kaltinti Sirijos ginkluotąsias pajėgas“, – sakė D. Peskovas.

JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley pirmadienį tviteryje perspėjo, kad „dėl bet kokių tolesnių atakų prieš Sirijos žmones bus kaltinamas Assadas ir, taip pat, Rusija ir Iranas, kurie remia jį žudant savo paties žmones“.

Rusijos parlamento aukštųjų rūmų Gynybos ir saugumo komiteto pirmininko pavaduotojas Francas Klincevičius antradienį apkaltino Jungtines Valstijas „rengiant naują ataką prieš Sirijos pajėgų pozicijas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)