A. Dugino kreipimasis paskelbtas internetinėje svetainėje „YouTube“.

Jo teigimu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vykdo visiškai neteisingą politiką, kurios auka jis taps pats.

„Putinas abiem rankomis ruošia sau Maidaną ir savo paties nuvertimą, darydamas kompromisus dėl Ukrainos, patikėdamas „Novorosiją“ žmonėms, kurie gali viską tik sugadinti. Putinas šiuo metu vykdo visiškai neteisingą politiką, tačiau nuo jos nukentės visų pirma jis pats. Jei žmogus nusprendė nusižudyti, priėmė sprendimą demontuoti save patį ir ruošiasi į Hagą, atsižvelgiant į visą jo turimą valdžią, jam priešintis yra beprasmiška“, – įsitikinęs A. Duginas.

Kaip praneša inforesist.org, A. Duginas mano, kad neįvyko joks Kremliaus posūkis konservatyvios politikos link, o V. Putinas vis dar laikosi liberalios ekonomikos ir partneriškų santykių su Vakarais idėjos.

„Matau, kad išduodame „Novorosiją“, išduodame rusų pavasarį, esu tikras, kad tai – katastrofa. Jokio gudraus plano nebuvo ir nėra, o tie žmones, kurie juo tikėjo, arba buvo labai naivūs, arba paprasčiausiai atidirbinėjo pinigus, tiesiog mums visiems melavo. Tokio plano nėra, V. Putinas pasimetęs, jis neketina atsigauti ir gelbėti „Novorosijos“, nes, kaip paaiškėjo, jis dar neprarado iliuzijų dėl liberalios ekonomikos ir santykių su Vakarais“, – samprotavo A. Duginas.