Vienas vadovaujančių SDP politikų ragino boikotuoti H. Kohlio lėšų rinkimo renginius. Iš jų pelno buvęs Vokietijos lyderis tikisi padengti baudas, paskirtas už slaptą politinių dovanų ėmimą einant kanclerio pareigas. H. Kohlis pareiškė, kad šie raginimai primena nacių laikais paplitusį žydų parduotuvių boikotą.

"Tai siaubinga. Tai rodo, kad šis žmogus visiškai atitrūkęs nuo tikrovės", pareiškė Christianas Stroebele (Kristianas Strėbelė) iš parlamento komisijos, tiriančios, ar H. Kohlis tikrai ėmė kyšius. C. Stroebele atstovauja Žaliųjų partijai. Šiai komisijai vadovaujantis SDP politikas Volkeris Neumannas (Folkeris Noimanas) pareiškė, kad minėta H. Kohlio pastaba yra "nepaprastai trikdanti".

Pasak jo, šis pasakymas priminė H. Kohlio sąjungininkų tvirtinimus, esą slaptose užsienio sąskaitose laikomos nelegalios lėšos yra suaukotos dėkingų Holokaustą išgyvenusių asmenų.

Nuorodos į nacistinius žydų persekiojimus Vokietijoje vis dar sukelią didžiulį triukšmą, nors po Antrojo pasaulinio karo ir Holokausto praėjo jau daugiau kaip pusė šimtmečio.

Dėl minėto korupcijos skandalo iš H. Kohlio buvo atimtas jo Krikščionių demokratų partijos garbės pirmininko vardas. Įžymusis politikas skundėsi, jog valdančiosios centro kairiosios koalicijos nariai naudojasi šiuo skandalu, kad paneigtų jo istorinį paveldą.