„Ji nieko apie tai nežinojo“, - CNN žurnalistui Chrisui Lawrence sakė advokatas apie tragediją Bostone.

24 metų moteris per žinias išgirdo, jog jos vyras ir dviejų metukų dukrelės tėvas įtariamas surengęs teroro aktą.

„Štai iš kur ji viską sužinojo“, - spėja našlės advokatas. Naujienos jauną moterį tiesiog palaužė.

„Švelniai tariant, šeima palūžusi. Jie labai pasimetę, liūdni. Jų gyvenimas pasikeitė visiems laikams. Artimieji liūdi dėl to, kas nutiko, dėl sužeistųjų, dėl žuvusiųjų. Tai baisu, tikra tragedija“, - pasakoja A. DeLuca.

T. Carnajevas smurtavo prieš žmoną

Kol kas neaišku, kada T. Carnajevas ir K. Russell pradėjo susitikinėti, tačiau pora susituokė 2010 metų birželio 21-ąją, bent jau tokia informacija pateikiama Keimbridžo miesto rotušėje kaupiamuose įrašuose.

Po vienuolikos mėnesių T. Carnajevas buvo sulaikytas ir apkaltintas smurtu šeimoje – vyras, kaip spėjama, pakėlė ranką prieš savo mylimąją jų namuose Keimbridže, skelbiama policijos dokumentuose.

Policijos pranešime aukos pavardė slepiama, tad pareigūnų atstovė negalėjo tiksliai pasakyti, ar auka minėtuoju atveju tikrai buvo K. Russell.

Isteriškai raudanti jauna moteris paskambino pagalbos telefonu 911 ir pranešė, kad ją 2009 metų liepos 28-osios popietę sumušė jos vyras, sulaikymo ataskaitoje tada rašė Keimbridžo policijos pareigūnė Angela Pereira.

T. Carnajevas pareigūnei ir jos kolegai tada sakęs, jog jo moteris „supyko dėl kitos merginos“.
„Paklausiau įtariamojo, ar jis trenkė nukentėjusiai, ir jis atsakė „taip, trenkiau jai“, - teigiama A. Pereiros ataskaitoje.

Nukentėjusi jauna moteris policijai sakė, jog vaikinas jai trenkė į kairį skruostą. „Akivaizdžių smurto žymių nematyti“, - rašė pareigūnė.

NPR korespondentė Laura Sullivan penktadienį pakalbino neįvardytas moteris, kurios yra artimos K. Russell draugės (buvusios kambario draugės studijų laikais).

„Jos T. Carnajevą apibūdino kaip jų bičiulę itin kontroliavusį ir ja manipuliavusį vaikiną. Jos sakė, jog jaunas vyras visada mėgo ginčytis, buvo konfliktiškas ir net agresyvus. Jis dažnai jai skambindavo ir įžeidinėdavo. Vadino ją kekše ir prostitute. Merginos prisimena, kaip pora pykdavosi, kartais T. Carnajevas imdavo iš įsiūčio vartyti baldus ar mėtyti daiktus“, - teigia korespondentė.

K. Russell mokslų taip ir nebaigė – studijų teko atsisakyti dėl nėštumo.

„Merginos sako, jog K. Russell labai atsiribojo nuo draugų, nutraukė su jais visus ryšius, taip pat liovėsi bendrauti ir su savo šeimos nariais, bendraudavusiais su jos bičiuliais“, - pasakoja L. Sullivan.

Gyvenimas skyrium

K. Russel gimė katalikų šeimoje, ji buvo auklėjama krikščioniškai, tačiau po santuokos su T. Carnajevui jai teko priimti islamą. Moteris tapo tikra musulmone, plaukus slėpė po skraiste, pasakoja našlės advokatas.

Katy – būtent taip ją meiliai vadina šeima ir artimi draugai – gyvena kartu su tėvais Rod Ailande, dirba slaugytoja.

„Ji labai daug ir sunkiai dirba“, - apie jauną moterį pasakoja advokatas. Poros dukrelė gyvendavo pas tėvą, mes jauna moteris septynias dienas per savaitę dirba.

„Išeina anksti ryte ir dirba iki pat vėlumos. Ji dažnai skambindavo jam ir klausdavo, kaip laikosi dukrelė – taip elgiasi visi normalūs žmonės“, - teigia teisininkas.

T. Carnajevo našlė nepasirengusi kalbėti

Russellų šeima advokatą nusamdė šeštadienį, kai federaliniai agentai su jais susisiekė ir pareiškė norintys pakalbinti našlę. Kol kas su FTB bendrauja būtent jis, nes moteris dar neatsigavo nuo patirto šoko.

„Ji puikiai suvokia, kaip svarbu tai padaryti. Taip į šį reikalą žiūri pareigūnai, visa šalis – ji tai puikiai supranta. Tai grėsmė nacionaliniam saugumui, to jai aiškinti nereikia. Ji labai puikus žmogus, jautriai reaguoja į tai, kas nutiko, labai gailisi. Katy dabar tenori rūpintis savo dukra“, - teigia našlės advokatas. Teisininkas pridūrė, jog artimiausiu metu jauna moteris per advokatą ketina išplatinti viešą pareiškimą.

Šeimą pareiškimą paskelbė penktadienį, iš karto po žinios apie T. Carnajevo mirtį.

„Mūsų dukra šiandien neteko vyro, savo vaiko tėvo. Negalime suvokti, kaip tokia tragedija galėjo įvykti. Po Patriotų dienos įvykių galima drąsiai pareikšti, jog iš tikrųjų nežinojome, kas iš tikrųjų buvo tas Tamerlanas Carnajevas. Mūsų širdys yra kartu su visais nuo jo nukentėjusiais. Prašau gerbti mūsų šeimos privatumą šiuo labai sunkiu metu“, - teigia Russellų šeimos pareiškime.

Naujausias žinias apie įtariamus Bostono maratono sprogdintojus skaitykite čia: