Sprogimas Dziangsu provincijos Fengsiano mieste esančiame darželyje „Chuangxin“ įvyko, kai pavakare artimieji iš jo ėmė vaikus.

Policija jį tiria kaip nusikaltimą ir jau identifikavo įtariamąjį, nurodė oficiali naujienų agentūra „ Xinhua“.

Kol kas neaišku, ar policija jau sulaikė įtariamąjį. Pareigūnai dar neįvardijo ir galimų šio išpuolio motyvų.

Valstybinė žiniasklaida, remdamasi incidento liudininku, nurodė, kad sprogo dujų balionas, buvęs prie šalikelėje stovėjusio maisto prekystalio.

Sprogimas nugriaudėjo 16 val. 50 min. vietos (11 val. 50 min. Lietuvos) laiku. Du žmonės žuvo vietoje, o dar šeši nuo patirtų sužalojimų vėliau mirė ligoninėje.

Iš pradžių skelbta, kad buvo sužeisti 59 žmonės, tačiau penktadienį „Xinhua“ ir kitos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad nukentėjo 56 žmonės, iš kurių aštuoni yra kritinės būklės.

„Xinhua“ nurodė, kad tarp aukų vaikų ir mokytojų nėra. Tačiau vaizdo įrašuose iš įvykio vietos tarp sužeistųjų buvo matyti vaikų.

Valstybinio dienraščio „People's Daily“ paskelbtuose įrašuose buvo užfiksuoti chaotiški vaizdai iškart po sprogimo.

Įrašuose buvo matyti šalia įėjimo į pastatą gulintys vaikai ir suaugusieji, telkšančios kraujo balos ir aplink besimėtantys batai bei įvairūs daiktai. Viename įrašų buvo matyti, kaip medikai veža sužeistuosius į ligoninės priimamąjį ir teikia pagalbą vienam vaikui.

Pastaraisiais metais Kinijoje būta ne vieno išpuolio vaikų darželyje. Pareigūnai sako, kad juos įvykdę asmenys sirgo psichikos ligomis arba jautė pagiežą savo kaimynams ir visai visuomenei.

Vienas liudininkas valstybiniam dienraščiui „Global Times“ praėjus kelioms valandoms po ketvirtadienio incidento pasakojo, kad sprogo prie šalikelėje stovėjusio maisto prekystalio buvęs dujų balionas.

2010 metais per išpuolius mokyklose buvo nužudyti beveik 20 vaikų. Tai paskatino pareigūnus stiprinti šalies mokyklų ir vaikų darželių saugumą. Prie daugelio iš jų buvo įrengti vartai, užtvarai, budėjimo postai.

Sausį virtuviniu peiliu ginkluotas vyras subadė 11 darželinukų pietiniame Guangsi džuangų autonominiame rajone.

Pernai vasarį užpuolikas peiliu sužalojo 10 vaikų Haikou mieste pietinėje Hainano saloje ir galiausiai nusižudė.

Dėl griežtos šaunamųjų ginklų kontrolės užpuolikai dažniausiai per išpuolius naudoja peilius, kirvius arba savadarbius sprogmenis.