Pirmoji buvo išgelbėta nėščia moteris, bet jos vyras sakė, kad jų kūdikis neišgyveno. Be to, vienas žmogus, kuris buvo rastas gyvas, mirė pakeliui į ligoninę, sakė pareigūnai.

Kareiviai, ugniagesiai ir savanoriai nuo balandžio 29 dienos, kai sugriuvo tas septynių aukštų pastatas, dirba kiaurą parą karštligiškai ieškodami žmonių ir jų dvasią antradienį pakėlė praustuvėje surasta nė šešių mėnesių neturinti mergytė – netekusi daug skysčių, bet palyginti nenukentėjusi.

Tada, ketvirtadienį, jie surado 24 metų Elizabeth Night Odhiambo, kuri buvo aštuntą mėnesį nėščia, sakė jos vyras Stephenas Onyango.

Minia pradėjo ploti, kai E. N. Odhiambo – apklota antklode ir su deguonies kauke ant veido – buvo nešama į greitosios pagalbos automobilį. Tą sceną tiesiogiai transliavo Kenijos televizija.

E. N. Odhiambo buvo nuvežta į Kenyattos nacionalinę ligoninę, kur jai buvo skubiai atliktas cezario pjūvis, bet gydytojai S. Onyango pasakė, kad kūdikis neišgyveno.

„Vienas gydytojas pasivedė mane į šalį ir pasakė man: „Jūsų žmona čia, operacinėje, o kai ji buvo tame sugriuvusiame pastate, kūdikis jos pilve mirė ir mes jį pašalinome, – AP sakė S. Onyango. – Jis parodė man kūdikį ir aš pasakiau jam, kad viskas gerai.“

Nepaisydamas tokių naujienų S. Onyango sakė, jog džiaugiasi, kad jo žmona gyva.

„Negaliu apsakyti laimės, kurią jaučiu, – telefonu pasakojo šis sunkvežimio vairuotojas. – Niekada gyvenime nejaučiau tokios laimės.“

Nelaimių valdymo padalinio vadovas Pius Masai sakė, jog vienas iš kitų trijų po E. N. Odhiambo išgelbėtų žmonių mirė todėl, kad greitosios pagalbos automobilyje nebuvo modernios įrangos. Kokia likusių dviejų žmonių būklė, kol kas neaišku.

Per tragediją žuvo 37 ir buvo sužeisti dar 134 žmonės. Maždaug 70 žmonių tebėra dingę, sakė Kenijos Raudonojo Kryžiaus vadovas Abbasas Gulletas. Gelbėtojai toliau dirbą ištisą parą.

Po to, kai 2013 metais Bangladeše sugriuvo aštuonių aukštų fabrikas „Rana Plaza“, viena 19 metų moteris buvo išgelbėta praėjus 17 dienų, kurias ji po griuvėsiais išgyveno su keturiais sausainių pakeliais ir trupučiu vandens. Tai buvo didžiausia siuvimo pramonės nelaimė per visą istoriją – ji pareikalavo 1 127 gyvybių.

Po 2010 metų žemės drebėjimo Haityje viena 17-metė buvo rasta netekusi daug skysčių ir kone mirusi viename sugriuvusiame name praėjus 15-ai dienų. Gelbėtojai sakė, kad ji galbūt turėjo vandens vonioje.