Kūno kalbos specialistė Patti Wood įdėmiai išanalizavo pirmąjį įtakingiausio JAV piliečio ir jį pakeisiančio ką tik išrinkto prezidento pokalbį.

„B. Obama atrodė be galo pervargęs, susitaikęs su situacija ir praradęs viltį, o D. Trumpas jautėsi nejaukiai, stengėsi būti rimtas ir veikiausiai buvo šiek tiek išsigandęs“, – komentavo P. Wood DailyMail.com.

B. Obama ir, daugelio nuostabai bei nusivylimui, pergalę prezidento rinkimuose trečiadienį iškovojęs D. Trumpas kalbėjosi ilgiau nei 90 minučių. Prieš kreipdamiesi į žiniasklaidos atstovus jie susitiko Ovaliajame kabinete.

Šis viešasis pasirodymas turėjo padėti šaliai susitaikyti su antradienį įvykusio balsavimo rezultatu ir numaldyti protestuojančiuosius, pasiryžusius reikšti pasipiktinimą, kaip kad trečiadienį vakare gatves užplūdusios minios.

Išrinktasis prezidentas pavadino B. Obamą „labai geru žmogumi“.

„Jei pažvelgtume į jų sėdėseną, turėtume atkreipti dėmesį, kaip laikomos kojos. Tai išskirtinai vyrams būdinga kojų padėtis, tarsi siunčianti žinią „esu vyras“, – aiškina P. Wood.

Tačiau specialistė pastebi, kad B. Obamas kojos plačiau išžergtos, o tai reiškia, kad jis jaučiasi stipresnis ir tarsi sako „viršenybė vis dar mano“.

Visgi didžiausio P. Wood dėmesio sulaukė D. Trumpo rankos. Jos buvo nuleistos, delnai beveik suglausti.

„Ypatingai įdomu, kaip D. Trumpas laiko rankas“, – sakė P. Wood. Tokią rankų padėtį ji palygino su besimeldžiančiojo, tik ne aukštyn, o žemyn nukreiptais pirštais, be to, paminėjo, kad šitaip laikyti rankų prezidentu išrinktas asmuo neturėtų.

„Interpretuodama galėčiau pasakyti, kad galbūt jis suprato tai, ko anksčiau nesuvokė. Taip laikomos rankos byloja apie nedrąsumą“, – sakė P. Wood.

„D. Trumpas liečia savo rankas, kai pradeda kalbėti. Tai rodo, kad jis stengiasi save padrąsinti“, – pridūrė specialistė.

P. Wood nurodė, kad B. Obama gestikuliuodamas rankomis remiasi į kojas.

„Tai nėra būdinga B. Obamai, todėl darau išvadą, kad jis pavargęs“, – sakė P. Wood.

P. Wood pridūrė, kad nors B. Obama jautėsi labai pavargęs, susitaikęs su situacija ir praradęs viltį, jo laikysena buvo „labai prezidentiška“.

Per susitikimą dabartinis prezidentas akcentavo, kad didžiausiu prioritetu laiko „išrinktojo prezidento darbo sėkmę“.

„Mane labai nudžiugino išrinktojo prezidento D. Trumpo noras bendradarbiauti su mano komanda sprendžiant daugelį šioje galingoje valstybėje iškylančių klausimų. Tikiu, kad visiems, nesvarbu, kokiai partijai jie priklausytų ir kokius politinius įsitikinimus gintų, ypač svarbu, jog dabar visi veiktume išvien ir dirbdami kartu mėgintume susidoroti su begale iškylančių iššūkių“, – sakė B. Obama.

Deja, P. Wood šie žodžiai neįtikino. „Prezidentas sako esąs labai nudžiugintas. Bet tardamas šią frazę jis užsimerkia. Taip jis savotiškai slepia žvilgsnį, vadinasi, nėra taip labai nudžiugintas“, – sako P. Wood.

Kad ir kaip būtų, P. Wood mano, jog B. Obama tiki bendradarbiavimo nugalint iššūkius perspektyva.

Jos įsitikinimu, D. Trumpas savo nuostatas dėstė rimtai ir nuoširdžiai.

„D. Trumpas atrodė rimtas. Sprendžiant iš jo laikysenos galima daryti išvadą, kad jis išgirdo kažką, kas jį suglumino“, – sakė P. Wood.

P. Wood yra knygų „Snap: Making the Most of First Impressions“ (Vienu spragtelėjimu: kuo daugiau informacijos iš pirmojo įspūdžio), „Body Language“ (Kūno kalba) ir Charisma (Charizma) autorė.

D. Trumpas su žmona, pirmąja dama Melania Trump, į Baltuosius rūmus atvyko ketvirtadienį ryte. Jie įėjo pro užpakalines duris, atsiveriančias į Baltųjų rūmų pietinę veją.

Kadangi privatūs įėjimai ir įvažiavimai žiniasklaidai nepasiekiami, reporteriams nebuvo leista užfiksuoti istorinio susitikimo tarp „pirmųjų šalies šeimų“.

„Wall Street Journal“ publikacijoje skelbiama, kad Baltuosiuose rūmuose buvo atšauktas leidimas fotografuoti. Per surengtą kasdienę trumpąją spaudos konferenciją prezidento atstovas spaudai tai kategoriškai neigė.

„Tai netiesa“, – sakė jis.

Šiaip ar taip, jokių oficialių Trumpų poros atvykimo ar išvykimo nuotraukų paskelbta nebuvo.

Po susitikimo D. Trumpas paneigė bet kokius įtarimus apie galbūt pašlijusius poros santykius.

Socialiniame tinkle „Twitter“ jis parašė: „Fantastiška diena Vašingtone. Pirmą kartą susitikau su prezidentu Obama. Išties puikus susitikimas, jokio priešiškumo. Melaniai be galo patiko ponia Obama!“