Willemas Alexanderis, turintis perimti valdymą iš motinos karalienės Beatričės, kuri pirmadienį paskelbė atsisakanti sosto, valdyti rengėsi prisiimdamas vis daugiau pareigų ir taip bandydamas nusikratyti nesubrendėlio reputacijos.

Savo žaviąją princesę Willemas Alexanderis sutiko argentinietės Maximos Zorreguietos pavidalu, ir naujai atsiradęs jo populiarumas didele dalimi yra siejamas su 2002-aisiais įvykusia jų santuoka.

Maximos tėvo, kaip 8-ojo dešimtmečio Argentinos chuntos pareigūno, praeitis buvo trumpam metusi šešėlį jų ryšiui.

Merginos tėvui nebuvo leista dalyvauti jos vestuvėse Nyderlanduose, o motina iš solidarumo nusprendė taip pat į jas nevykti.

Tačiau vėliau Maxima užkariavo olandų širdis - stengdamasi išmokti puikiai kalbėti olandiškai ir siekdama užmegzti ryšį su paprastais šalies piliečiais.

Pora turi tris mažas dukteris: devynerių metų Cathariną-Amalią, septynerių Alexią ir penkerių Ariane. Olandai žavisi visomis trimis princesėmis, jos dažnai su tėvais pozuoja oficialioms nuotraukoms.

Willemo Alexanderio, kuris yra vyriausias iš trijų brolių, paauglystė buvo sunki, jis buvo išsiųstas baigti mokyklos į Velsą.

Grįžęs į Nyderlandus tarnybai kariniame jūrų laivyne ir, vėliau, studijoms, Willemas Alexanderis šalies žiniasklaidoje pelnė audringai švenčiančio karališkojo asmens įvaizdį ir "Princo Pilso" pravardę - pagal tam tikrą alų.

Tačiau 1993 metais baigęs studijas jis pradėjo keliauti po šalį ir ėmėsi kratytis neigiamo įvaizdžio.

1998-aisiais jis gavo parlamento pritarimą tapti Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) nariu.

Būsimasis olandų karalius taip pat susidomėjo vandens išteklių tvarkymu ir dėl šių savo pastangų 2006 metais buvo paskirtas Jungtinių Tautų (JT) generalinio sekretoriaus Vandens ir sanitarijos reikalų patariamosios tarybos pirmininku.

Tačiau jo, kaip Nyderlandų sosto verto rimto karališkojo asmens ir šeimos žmogaus, įvaizdžio atsiradimą nulėmė 1999-aisiais prasidėjusi pažintis su Maxima ir 2002 metų vasarį įvykusios vestuvės.

Willemas Alexanderis yra "protingas, mylintis ir stiprus, abiem kojomis stovintis ant žemės", kartą apie savo vyrą interviu sakė Maxima.

Pažangesniu ir paprastiems žmonėms dar artimesniu nei jo motina laikomas Willemas Alexanderis moderniškumą karališkuosiuose rūmuose dar labiau įtvirtino savo užsienio vizitais ir tinklaraščiu.

Princas, kuris turi daug įvairių laipsnių Nyderlandų ginkluotosiose pajėgose, dažnai lankosi karinio laivyno laivuose, oro ir sausumos pajėgų bazėse, tarp jų - bazėse Afganistane ir Somalio pakrantėje, kur olandų karinio laivyno laivai dalyvauja Europos Sąjungos (ES) operacijose prieš piratus.

Jis turi karinę ir civilinę piloto licencijas, o tai reiškia, kad gali pilotuoti komercinius lėktuvus. Žinoma, kad jis yra pilotavęs oficialų lėktuvą ir lėktuvus, priklausančius "Royal Dutch Airlines" (KLM).

Tačiau karališkosios šeimos gyvenimo būdas sulaukdavo ir kritikos.

2009-ųjų lapkritį Willemas Alexanderis dėl visuomenės priešiškos reakcijos turėjo parduoti prabangią atostogų vilą, kuri buvo statoma Mozambiko pakrantėje. Visuomenei atrodė, kad tai būtų akį rėžiantis turtas šioje skurdžioje Pietryčių Afrikos valstybėje.

Pernai būsimasis karalius viešai prisipažino, jog jautė ir tam tikrą gėdą dalyvaudamas tradicinėse "tualetų svaidymo" varžybose viename kaimelyje Olandijos rytuose, per Karalienės dienos šventę balandžio 30 dieną.

"Čia, Nyderlanduose, yra miestelių, kurie juoko dėlei dalyvauja klozetų svaidymuose, - sakė jis. - Aš dalyvavau su šypsena, bet - ne be gėdos galvodamas apie maždaug 2,6 mlrd. žmonių visame pasaulyje, kurie neturi šios būtiniausios infrastruktūros kasdieniam poreikiui oriai patenkinti".