Kaip Jums tokia mintis? Nusiperkate kažką „Ikea“ prekybos centre ir randate apgaulingai paprastas instrukcijas. Skambinate linksmajam Caio Andrade’ui, kuris padeda išsiaiškinti siutinančią baldo instrukciją ir tada kartu einate išgerti alaus.

Kaip rašo „The Local“, kaip ir daugelis kitų studentų, gyvenančių Stokholme, C. Andrade’as mėgsta šį miestą ir paskaitas, tačiau susiduria su sunkumais, norėdamas susidraugauti su švedais už auditorijos ribų.

„Taupiau pinigus dvejus ar trejus metus Brazilijoje tam, kad galėčiau čia atvykti, - pasakojo C. Andrade’as. – Tačiau vis dar žinau mažai apie Švedijos kultūrą. Švedai, su kuriais kartu mokausi, yra draugiški, tačiau jie po paskaitų vakare nepaskambina.“

Liepos mėn. C. Andrade’as atvyko į „Hyper Island“ – gerai žinomą privačią švietimo instituciją, teikiančią apmokymus skaitmeninių medijų ir technologijų srityje. Šiuo metu jis gyvena bendrabutyje kartu su kitais studentais iš užsienio. Nors jo draugai užsieniečiai tikrai šaunūs, draugystė su jais nelabai tepadeda C. Andrade‘ui pažinti naująją šalį, kurioje jis šiuo metu gyvena.

„Noriu sužinoti daugiau apie kultūrą. Noriu susipažinti su daugiau švedų bei pažinti Švediją“, - sako C. Andrade‘as. „Noriu išmokti ruošti švediškus mėsos kukulius. Tiesa, kas gi yra tas vėžių vakarėlis?
Nusiteikęs aktyvinti savo švedišką socialinį gyvenimą, C. Andrade‘as ėmėsi galvoti, kaipgi tai padaryti. Mintis šovė jam į galvą, kai jis neseniai buvo nuvykęs į „Ikea“.

„Sužinojau, kad, sumokėjus 300 Švedijos kronų (apie 118 litų), Jums padės surinkti įsigytus baldus. Tada pagalvojau, kad tai padaryti galiu ir aš. Vis dar turiu daug ką išsiaiškinti, nes iki šios dienos nesu surinkęs labai daug baldų“, - šypsodamasis pridūrė jis. „Tačiau galiu būti kantrus, kodėl gi ne?“

Taigi C. Andrade‘as išsitraukė savo mobilųjį telefoną, atsisėdo miegamojo baldų ekspozicijos patalpoje ir ėmė filmuoti.

„Kartais būna sudėtinga sudėti viską į teisingas vietas“, - vaizdo įraše pasakoja jis, į kurį žvelgia smalsūs apsipirkinėjantys švedai. „Jei kažką įsigijote „Ikea“ prekybos centre, prisiminkite mane, aš galiu Jums padėti. Į sveikatą!”

C. Andrade’as įkūrė internetinę svetainę pavadinimu „Baldinė bičiulystė“ spalio 24 d., kol kas jam sekasi gerai. Svetainėje patalpintas įvadinis vaizdo įrašas bei „Ikea“ įkvėpti brėžiniai, vaizduojantys, kaip surenkami baldai. Vaikinas ragina lankytojus pridėti jį prie draugų sąrašo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Daugybė žmonių, daugiausiai švedai, susisiekia su manimi ir sako, kad tai šauni iniciatyva“, - pasakoja C. Andrade. „Niekas dar nepaprašė manęs pagalbos surinkti baldus, tačiau buvau pakviestas alaus ar kavos. Praėjusią savaitę buvo mano pirmoji „fika“. Buvo nuostabu.“