Liguistai nutukęs žudikas prašė mirties bausmės, 1998 m. ji ir buvo jam skirta. Tačiau vėliau ji buvo pakeista dviem kalėjimo iki gyvos galvos bausmėmis be teisės pateikti malonės prašymą.

J. R. Metheny‘is prisipažino nužudęs 23 m. Kathy Spicer ir 39 m. Cathy Ann Magaziner, taip pat ir kitas aukas, už kurių nužudymą nebuvo teisiamas.

Žudikas maniakas vėliau prisipažino kirviu nužudęs du benamius vyrus po tiltu. Šie kaltinimai buvo panaikinti, nes trūko įrodymų.

Kalėjime J. R. Metheny‘is prisipažino ėmęs žudyti žmones po to, kai žmona tapo priklausoma nuo kokaino ir pabėgo su 6 m. sūnumi.

1994 m. liepą jis bare susipažino su C. A. Magaziner, vėliau įkalbino eiti pas jį į svečius. Jis dirbo padėklus gaminančioje įmonėje ir gyveno gyvenamąją automobilio priekabą. Vėliau jis pasakojo policijai, kad po sekso pasmaugė moterį su laidu ir užkasė automobilių stovėjimo aikštelės pakrašty.

Po kelių metų buvo iškasti moters palaikai be galvos.

Į tyrėjų klausimą, kodėl taip padarė, J. R. Metheny‘is atsakė: „Kad pasijusčiau galingas. Nežinau. Aš bijojau, bet mane tai svaigino. Vadinkite tai, kaip norite. <...> Nežinau, kaip tai apibūdinti.“

Teisme tai nebuvo įrodyta, bet vėliau kalėjime J. R. Metheny‘is prisipažino sukapojęs C. A. Magaziner ir K. Spicer aukų kūnus ir pardavinėjęs juos pakelės užeigoje, vadindamas savo mėsa pagal ypatingą receptą.

„Turėjau sumuštinių su kepta jautiena ir kiauliena, kuo blogi buvo kiti (su aukų kūnų dalimis), – rašė jis. – Žmogienos skonis labai panašus į kiaulienos. Sumaišius, skirtumo niekas nepajustų.“

Prisipažinęs kaltu dėl C. A. Magaziner ir K. Spicer nužudymo, J. R. Metheny‘is meldė prisiekusiųjų skirti jam mirties bausmę.

„Nesakysiu „gailiuosi“, nes tai būtų melas, – pareiškė jis teisme. – Trokštu paaukoti gyvybę už tai, ką padariau, kad Dievas mane teistų ir nusiųstų amžiams į pragarą.“

Prisipažinimą kalėjime žudikas maniakas baigė įspėjimu keliautojams dėl maisto pakelės užkandinėse: „Taigi kai kitą kartą važiuosite ir pakely pamatysite iki tol nematytą kioską su pardavinėjamais sumuštiniais su jautiena, prisiminkite šią istoriją, prieš atsikąsdami nusipirkto sumuštinio. Kartais nežinai, ką valgai. Cha cha!“