Promaskvietiškos Čečėnijos respublikos administracijos spaudos tarnyba pirmadienį agentūrai "Interfax" pranešė turinti garso kasetę su A. Maschadovo kalbos įrašu.

Joje A. Maschadovas "bailumu ir išdavyste" kaltina savo žinomus bendražygius - Aptį Batalovą, Vahitą Murdaševą, Elį Sultanovą, Ibragimą Saidovą, Salmaną Radujevą ir kai kuriuos kitus.

Kaip žinoma, A. Batalovas vadovavo Čečėnijos prezidento administracijai, V. Murdaševas buvo personalo valdybos prie prezidento viršininkas, E. Sultanovas - vicepremjeras ir transporto ministras.

Pasak A. Maschadovo, "jie ir kai kurie kiti vadai nuo pat karo veiksmų pradžios atsisakė priešintis federalinei valdžiai, o pastaruoju metu užmezgė glaudžius ryšius su naujuoju Čečėnijos administracijos vadovu".

Tuo tarpu, kaip teigiama Rusijos tinklalapyje, adresu gazeta.ru, pirmadienį per Čečėnijos respublikinę televiziją kariaujančius čečėnus pereiti į promaskvietiškos administracijos vadovo Achmado Kadyrovo pusę paragino tik trys "brigados generolai" - Salmanas Adujevas, I. Saidovas ir E. Sultanovas.

Iš tikrųjų, kaip pranešama straipsnyje "Kovotojai stojasi į eilę", kol kas leidžiasi įkalbami tik kai kurie vidurinės grandies lauko vadai, kurie tikisi amnestijos ir neliečiamumo.

Tačiau Kremlius nesitveria šia A. Kadyrovo derybų pergale. Kremliaus atstovas Sergejus Jastržembskis trijų lauko vadų, perėjusių į Maskvos valdžios pusę, kreipimąsi per televiziją pirmadienį pavadino "pirmąja akivaizdžia naujojo Čečėnijos vadovo pergale".