Ketvirtadienį Jugoslavijos armija pranešė, kad Juodkalnijoje suėmė du Didžiosios Britanijos ir du Kanados piliečius, kuriuos apkaltino teroro akcijų prieš Jugoslaviją rengimu ir šnipinėjimu.

Pasak armijos pranešimo, sulaikytieji su savimi turėjo sprogmenų ir šaunamųjų ginklų.

Armijos atstovas sakė neabejojąs, jog areštuotieji britai Adrianas Michaelas Prandnelis ir Johnas Connonas Bradley Yore'as bei kanadiečiai Shuanas Geraldas Goingas ir Liamas Patrickas Hallas mokė specialias Juodkalnijos vidaus reikalų ministerijos pajėgas. Anot armijos, suimtieji vyrai yra teroro akcijų rengimo specialistai.

Šią savaitę pasaulį apskriejo pranešimas apie Jugoslavijoje suimtus keturis olandus, kurie neva į šalį atvyko pagrobti arba nužudyti prezidentą Slobodaną Miloševičių.

Nyderlandų užsienio reikalų ministerija trečiadienį pranešė, kad tikisi, jog greitai Jugoslavija jai suteiks galimybę susitikti su suimtaisiais.

Pirmadienį Jugoslavijos informacijos ministras Goranas Matičius pranešė, kad sulaikyti keturi Nyderlandų piliečiai planavo pagrobti arba nužudyti ne tik Jugoslavijos prezidentą S.Miloševičių, bet ir buvusį Bosnijos serbų lyderį Radovaną Karadžičių. Karo nusikaltimais R.Karadžičių kaltinantis Hagos karo tribunolas vadina jį nusikaltėliu Nr. 1.

Spaudos konferencijoje ministras parodė vaizdajuostę su tariamais sulaikytųjų olandų prisipažinimais.