Prezidentas Viktoras Janukovyčius sekmadienį suteikė malonę buvusiam vidaus reikalų ministrui Jurijui Lucenkai, kuris vykdė ketverių metų kalėjimo bausmę.

"Reikalaujame ją paleisti, nes Julija Volodymyrivna buvo apkaltinta ir nuteista visiškai neteisėtai, - pirmadienį AFP sakė jos advokatas Serhijus Vlasenka. - Ji neįvykdė nusikaltimų, kuriais buvo apkaltinta".

"Kalbu ne apie malonę. Kalbu apie visišką reabilitaciją, politinę ir teisinę", - sakė jis.

J.Tymošenko likimas visiškai priklauso nuo V.Janukovyčiaus valios, pridūrė S.Vlasenka, kuris paragino prezidentą "nedelsiant paleisti Juliją Volodymyrivną, kad pagerėtų Ukrainos ir Europos Sąjungos (ES) santykiai".

S.Vlasenka nepasiūlė jokių teisinių procedūrų dėl to, kaip tai turėtų būti padaryta. Analitikai sako, jog J.Lucenkos paleidimas dar nereiškia, kad panašiai prezidentas pasielgs ir dėl daug garsesnės J.Tymošenko.

J.Tymošenko, kuri 2010 metais pralaimėjo V.Janukovyčiui atkaklius prezidento rinkimus, 2011-aisiais buvo septyneriems metams įkalinta už įgaliojimų viršijimą premjero poste, sudarant su Rusija susitarimą dėl dujų.

Šiuo metu J.Tymošenko dar yra teisiama dėl atskirų kaltinimų sukčiavimu ir vengimu mokėti mokesčius, be to, sausio mėnesį buvo apkaltinta nurodymu 1996 metais nušauti vieną parlamentarą.