Tyčiniai oro smūgiai prieš civilius, be to, yra nusikaltimų žmogiškumui sudedamoji dalis, sakė S. R. al Huseinas penktadienį Ženevoje specialiame JT Žmogaus teisių tarybos posėdyje, surengtame dėl padėties Alepe.

Pasak komisaro, ir sukilėliai pažeidžia humanitarinę tarptautinę teisę, granatomis atakuodami gyvenamuosius rajonus Vakarų Alepe. Tačiau esą neabejotinai daugiausiai civilių gyvybių nusineša intensyvūs vyriausybinių pajėgų ir jų sąjungininkų vykdomi bombardavimai.

Rusija tuo tarpu dėl tariamo belgų oro antskrydžio prieš vieną Sirijos kaimą išsikvietė Belgijos ambasadorių Maskvoje. Nesuprantama, kaip Belgija gali neigti šiuos faktus, penktadienį ambasadoriui Alexui van Meeuwenui sakė užsienio reikalų viceministras Vladimiras Titovas.

Vyriausybė Briuselyje keliskart atmetė kaltinimus, kad jos karo lėktuvai naktį į antradienį surengė ataką prieš kaimą šalia Alepo, kuri pareikalavo žmonių gyvybių.

Tariami Rusijos gynybos ministerijos įrodymai, kad antskrydyje dalyvavo belgų lėktuvai, yra suklastoti, pareiškė Belgijos gynybos ministras Stevenas Vandeputas. Įniršusi dėl Maskvos kaltinimų, Belgijos užsienio reikalų ministerija prieš tai išsikvietė Rusijos ambasadorių Briuselyje.