Kaip rašo internetinis laikraštis "The Huffington Post", daug spėlionių pakurstė faktas, kad Tamerlanas palaikė glaudžius ryšius su mįslingu asmeniu, žinomu kaip "Miša", o įtariamų brolių artimieji, įskaitant jų dėdę Ruslaną Carnį, kaltino pastūmėjus jaunuolius į ekstremizmą.

Duodamas interviu televizijai "NBC News", R.Carnis sakė, kad Miša yra kilęs iš Rusijos arba Armėnijos, kad jis yra atsivertėlis musulmonas, taip pat "egzorcistas", kuris specializuojasi "demonų išvarymu iš žmonių kūnų".

Žurnalo "The New York Review of Books" reporteris Christianas Carylas surado Mišą, kurio tikrasis vardas - Michailas Alachverdovas, vienoje neįvardijamoje gyvenvietėje Rod Ailende.

39 metų M.Alachverdovas yra "vidutinio ūgio, užsiauginęs retą gelsvai rudą barzdą", teigė Ch.Carylas.

Pasak jo, M.Alachverdovas šiuo metu gyvena su savo mergina amerikiete ir senyvo amžiaus tėvais.

Į islamą atsivertęs M.Alachverdovas kategoriškai neigia esantis radikalių pažiūrų.

Jis pripažino, kad 2009 metais susipažino su Tamerlanu, tačiau niekada nebuvo jo mokytojas.

"Jeigu būčiau buvęs jo mokytojas, būčiau pasirūpinęs, kad jie nepadarytų nieko panašaus", - tvirtino vyras, kurio tėvas yra krikščionis armėnas, o motina - ukrainietė.

M.Alachverdovas taip pat sakė nepalaikęs jokių ryšių su Tamerlanu Carnajevu jau trejus metus ir teigė bendradarbiaujantis su sprogdinimus Bostone tiriančiu Federaliniu tyrimų biuru (FTB).

Balandžio 27 dieną pareigūnai, artimi FTB tyrimui, sakė naujienų agentūrai "The Associated Press" neradę jokių įrodymų, kad M.Alachverdovas būtų susijęs su kokiomis nors teroristinėmis organizacijomis arba palaikytų jų tikslus.

Naujausias žinias apie įtariamus Bostono sprogdintojus skaitykite čia: