Miesto meras Kipas Holdenas sakė CNN, kad incidentas jau baigėsi. „Žuvusiųjų pareigūnų skaičius siekia tris", — sakė miesto meras. CNN duomenimis, šaulys jau nukautas.

Vėliau pasirodė pranešimų, kad šaulys veikė ne vienas. Įtariama, kad jam talkino dar du pagalbininkai. Jie kol kas nesučiupti.

Miesto policijos atstovas L. J. McKneely patvirtino, kad keletas pareigūnų buvo nušauti. Jo teigimu, situacija jau valdoma. Šaudynės įvyko per pusantro kilometro nuo policijos nuovados.

Vienas iš užpuolikų nukautas, tačiau dar du įtariamieji kol kas yra laisvėje. Independent praneša, kad policijos pareigūnai vieną iš likusių užpuolikų užspeitė, vyksta susišaudymas.

Nukentėję pareigūnai buvo Baton Ružo policijos departamento ir Rytų Baton Ružo šerifo biuro pareigūnai.

Vienas AP pareigūnas, esantis įvykio vietoje, matė policijos automobilius, susirinkusius Avialinijos plente, už maždaug 800 m nuo policijos būstinės. Policininkai, ginkluoti ilgavamzdžiais ginklais, sustabdė bent du automobilius, važiuojančius tolyn nuo įvykio vietos, ir patikrino jų bagažines, bet po to leido važiuoti.

Kitą dieną po to incidento kitas juodaodis buvo pašautas policijos Minesotoje, o jo mergina per „Facebook“ tiesiogiai transliavo, kaip merdi jos draugas.

Anksčiau šį mėnesį Baton Ružo policijos pareigūnai nušovė neginkluotą juodaodį Altoną Sterlingą. Tai buvo vienas iš įvykių, sukėlęs didžiulius protestus visoje šalyje. Kitą dieną po to incidento kitas juodaodis buvo pašautas policijos Minesotoje, o jo mergina per „Facebook“ tiesiogiai transliavo, kaip merdi jos draugas. Po šių įvykio ir po šaudynių Dalase, kurių metu buvo nukauti 5 policininkai, pareigūnai bijojo galimų išpuolių.

WAFB paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matoma policijos operacija įvykio vietoje Baton Ružo mieste. Girdėjosi daug šūvių, o civiliniai automobiliai greitai apsisukdavo ir važiavo šalin.

Televizija CNN citavo vieną vietos šaltinį, kuris sakė, kad pašauti bent septyni policijos pareigūnai, iš kurių trys, kaip manoma, mirė. Dar kelių sužeistųjų būklė įvardijama kaip kritinė, sakoma pranešime.

JAV prezidentas B. Obama: išpuolis prieš policiją Baton Ruže – „bailių darbas“

JAV prezidentas Barackas Obama pasmerkė „bailų“ išpuolį, per kurį Luizianos sostinėje Baton Ruže sekmadienį buvo nušauti trys policininkai, o dar trys buvo sužeisti.

„Antrąkart per dvi savaites policijos pareigūnai, kurie kiekvieną dieną rizikuoja gyvybėmis dėl mūsų, atlikdami savo darbą, buvo žudomi per bailų ir smerktiną išpuolį“, – sakoma B. Obamos pranešime.

„Tai yra atakos prieš viešuosius tarnautojus, teisinę valstybę ir civilizuotą visuomenę – ir jos turi liautis“, – pabrėžė prezidentas.

Per kitas šaudynes, įvykusias anksčiau šį mėnesį Teksaso valstijos mieste Dalase, penki policininkai buvo nušauti per demonstraciją, išprovokuotą incidentų, per kuriuos policija nušovė du afroamerikiečius, kurių gyvenimo paskutinės akimirkos buvo nufilmuotos, o tie vaizdo įrašai žaibiškai išplito internete.

B. Obama pabrėžė, kad policininkai, į kuriuos buvo šaudoma Baton Ruže ir Dalase, buvo „mūsų tėvynainiai amerikiečiai, dalis mūsų bendruomenės, dalis mūsų šalies, turintys žmonių, kurie juos mylėjo, kuriems jie buvo reikalingi ir kuriems dabar reikia, kad mes – visi iš mūsų – būtume geriausi“.

B. Obama, pirmasis JAV prezidentu tapęs afroamerikietis, jau ne kartą ragino užtikrinti rasinę vienybę.

Per atminimo ceremoniją Dalase jis tvirtino, kad „mes nesame tokie susiskaldę kaip atrodome“.

Baton Ružo policija praeitą savaitę suėmė per 100 protestuotojų, dalyvavusių demonstracijoje prieš policijos brutalius veiksmus.