Pareigūnai nurodė, kad šeštadienį atvykę į vieną namą Albukerkės mieste, kuriame įvyko šis incidentas, rado kulkomis suvarpytus vyro ir moters, taip pat dviejų mergaičių ir berniuko, kurių amžius atitinka "pradinės ir vidurinės mokyklos moksleivių", kūnus.

Bernalijo apygardos šerifo biuro atstovas Aaronas Williamsonas (Aaronas Viljamsonas) sakė naujienų agentūrai AFP, kad nusikaltimo vietoje buvo rasta "daug" šaunamųjų ginklų, tarp jų "kovinis automatas", kuris veikiausiai buvo naudojamas per šias žudynes.

Policijos pranešime sakoma, kad suimtam paaugliui buvo pateikti kaltinimai dėl dviejų žmonių nužudymo ir "smurto prieš vaikus, pasibaigusio mirtimi".

Įtariamojo ir aukų amžius nebuvo atskleisti.

Šis išpuolis įvykdytas praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV prezidentas Barackas Obama pareiškė ketinantis imtis įvairių priemonių, siekiant pažaboti šalyje ginkluotą smurtą, reaguojant į praeitą mėnesį įvykdytas šaudynes vienoje pradinėje mokykloje Niutauno mieste Konektikute.

Žudynės Konektikute, per kurias buvo nušauti 20 pradinukų ir šeši suaugusieji, išprovokavo griežtesnės ginklų kontrolės šalininkų protestus, tačiau Kongrese išlieka didelis pasipriešinimas JAV konstitucijoje įtvirtintos piliečių teisės turėti šaunamųjų ginklų naujiems suvaržymams.