Kaip pažymi mokymo įstaigos administracija, incidentas įvyko apie 18 valandą vietos laiku. Buvo šaudoma gatvėje šalia įėjimo į studentų miestelį, perduoda „New York Daily News“.

Dėl to netrukus buvo imtasi blokavimo veiksmų: studentų buvo paprašyta pasislėpti artimiausiame pastate, uždaryti visus langus ir duris, užtraukti užuolaidas ir išjungti šviesą. Teritorija aplink universitetą buvo aptverta, į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai ėmė tikrinti mokymo įstaigos korpusus.

Susišaudymas prie JAV Šiaurės Karolinos Vingeito universiteto
Kai visi būtini operatyvūs veiksmai buvo atlikti, miesto policijos šerifas pranešė, kad niekas iš universiteto darbuotojų ar studentų incidente nedalyvavo. Žuvusiųjų ir nukentėjusio asmens pavardės kol kas neskelbiamos, nes pareigūnai pirmiausia apie tai nori pranešti jų šeimoms. Šiuo metu ieškomas nusikaltėlis ir vyksta nusikaltimo tyrimas, praneša boston.com.

Tai jau antras atvejis per mėnesį, kai Vingeito universitete įvedamas blokavimo režimas. Tai buvo padaryta ir lapkričio 15 dieną, kai buvo pranešta, jog kilus konfliktui vienas žmogus išsitraukė pistoletą.
Tragiški išpuoliai JAV mokymo įstaigose, kai aidi šūviai, vyksta gąsdinančiai dažnai. Spalio pabaigoje Konektikute, Niujorke ir dar keliose valstijose buvo priimti įstatymai dėl šaunamųjų ginklų kontrolės sugriežtinimo. JAV Konstitucijos Antroji pataisa garantuoja piliečių teisę turėti ir nešiotis ginklą, tačiau pernai gruodį Niutaune įvykusios žudynės sukrėtė visą šalį ir stipriai pakeitė visuomenės nuomonę dėl būtinybės sugriežtinti šaunamųjų ginklų prekybos ir laikymo kontrolę.

Prezidentas Barackas Obama tada pažadėjo imtis visų priemonių, kad būtų užkirstas kelias panašioms tragedijoms. Beje, ginklų lobizmo grupės bei nemaža visuomenės dalis, remdamasi Konstitucijos antrąja pataisa, priešinasi ginklų kontrolės sugriežtinimui.