B.Obama nevengė kritikuoti savo dviejų artimiausių sąjungininkų plačiame interviu tam leidiniui, kalbėdamas apie Britanijos ir Prancūzijos vadovaujamo bombardavimo, padėjusio nuversti Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi (Muamaro Kadafio) režimą, aplinkybes.

JAV lyderis sakė, kad mąstydamas apie Libijos kampaniją padarė išvadą, „kad esama vietos kritikai, nes tikėjau, kad europiečiai, žinant jų artumą Libijai, labiau įsitrauks į tolesnę įvykių raidą“.

Vis dėlto D.Cameronas liovėsi domėtis ta karine operacija tuojau po jos pradžios, „nukreipęs dėmesį į įvairius kitus dalykus“, tvirtino B.Obama.

Tuo tarpu N.Sarkozy per tą bombardavimo operaciją norėjo „išreklamuoti antskrydžius, kuriuos jis rengė per tą aviacijos kampaniją, nors mes buvome nušlavę visą priešlėktuvinę gynybą (Libijoje) ir faktiškai parengę visą infrastruktūrą“ toms misijoms, pridūrė b.Obama.

Po to, kai buvo nuverstas M.Kadhafi režimas, Libijoje įsigalėjo anarchija – dabar šalį faktiškai valdo tarpusavyje besivaržančios ginkluotos grupuotės ir stiprėja džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ įtaka.