Indianoje ir Kentukyje stichija nutraukė elektros tiekimo laidus, su šaknimis vartė medžius ir pridarė kitos žalos. Vietos pareigūnai skelbia, jog Misisipės valstijoje tornadas apsupo Mariono apygardoje esantį gyvenantį namą. Jo viduje buvusiam šeimininkui lūžo ranka.

Tokiu metų laiku tornadai Indianoje ir kaimyniniame Kentukyje gana retas gamtos reiškinys, tuo tarpu Misisipėje jų pasitaiko dažniau, teigia accuweather.com meteorologas Danas Pydynowski.

Ekspertai teigia, jog šie tornadai greičiausiai susiformavo šaltam atmosferos frontui susidūrus su šilto ir drėgno oro masėmis, tačiau dabar klimato sąlygos jau pasikeitusios.

„Pavojus praktiškai nuslūgo visose minėtose teritorijose, nemanau, jog tornadai čia vėl gali susiformuoti“, - situaciją komentuoja ekspertas.

Luisvilio teritorijoje Kentukio valstijoje stichija rovė medžius ir šalikelėse vartė elektros stulpus. Į šiaurę nuo Klarko apygardos, Indianos valstijoje, tornadas nusiaubė „Wal-Mart“ prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelę. Nuslinkęs sūkurys paliko vieną toliau nublokštą ir apverstą automobilį.

Indianos pietryčiuose esančiame Madisono oro uoste tornadas taip pat padarė žalos „Beechcraft King Air“ lėktuvui, kai šis tempė mažesnį lėktuvą – lėktuvui buvo sulaužyta važiuoklė.