Pavadindamas J.Kerry "geru žmogumi, didžiu senatoriumi ir fantastišku lyderiu" B.Clintonas sakė, kad J.Kerry ir visi demokratai vykdys pozityvią kampaniją, kuri parodys amerikiečiams kelią į saugesnį ir labiau klestintį pasaulį.

"Šįvakar kalbu kaip pilietis, trokštantis prisidėti prie jūsų čia, Bostone, kaip pėstininkas kovoje už mūsų ateitį, mums kandidatu į prezidentus skiriant tikrą Naujosios Anglijos patriotą", - sakė B.Clintonas.

B.Clintonas kalbėjo po tokių žmonių, kaip buvęs prezidentas Jimmy Carteris (Džimis Karteris) ir buvęs viceprezidentas Alas Gore'as (Elas Goras), kurie pasmerkė tai, kaip G.W.Bushas sprendžia Irako ir ekonomikos klausimus ir kaltino jį visame pasaulyje griaunant pasitikėjimą Jungtinėmis Valstijomis.

"Tiesa yra mūsų pasaulinio vadovavimo pamatas, bet pasitikėjimas mumis buvo sugriautas ir mes likome vis labiau izoliuojami ir pažeidžiami priešiškame pasaulyje, - sakė J.Carteris. - Be tiesos, be pasitikėjimo Amerika negali klestėti".

A.Gore'as 2000-aisiais po balsų perskaičiavimo Floridoje dramos, kuri baigėsi įsikišus Aukščiausiajam Teismui, pralaimėjo prezidento rinkimus G.W.Bushui. Pirmadienį buvęs viceprezidentas sakė, jog ta kova turėtų įkvėpti demokratus stengtis, kad nuo šių metų lapkričio Baltuosiuose rūmuose šeimininkautų J.Kerry.

"Noriu, kad tie jūsų, kurie jautėte nusivylimą ar pyktį dėl rezultato 2000-aisiais, prisimintumėte visus tuos jausmus, - sakė A.Gore'as. - Bet tada norėčiau, kad padarytumėte tai, ką jau padariau aš - nukreiptumėte jų dėmesį tik į tai, kad Johnas Kerry ir Johnas Edwardsas (Džonas Edvardsas) atsidurtų Baltuosiuose rūmuose".

A.Gore'as, J.Carteris ir B.Clintonas užbaigė viso vakaro kalbas apie J.Kerry' pasiūlymus kurti darbo vietas, užtikrinti prieinamą sveikatos apsaugą ir atkurti tarptautinius aljansus. Taip demokratai pradėjo J.Kerry pristatymo dar neapsisprendusiems rinkėjams procesą.

Demokratai savo suvažiavimu Bostone ketina pasinaudoti tam, kad leistų žmonėms iš arčiau pažvelgti į ordinais apdovanoto Vietnamo karo veterano gyvenimą, ir tikisi, kad jis sustiprins savo, kaip ryžtingo lyderio įvaizdį ir sušvelnins įspūdį, jog jam kartais trūksta gyvumo.

Abejonės Busho gailestingumu

G.W.Bushas įrodė negalįs užtikrinti naujo šalies ekonomikos suklestėjimo ar apsaugoti amerikiečius nuo kylančių pasaulio grėsmių, antrino vienas kitam pranešėjai. Savo ruožtu A.Gore'as apkaltino G.W.Bushą sulaužius pažadą vykdyti gailestingą konservatyvią politiką.

"Nuoširdžiai klausiu šį vakarą žiūrinčių žmonių, kurie prieš ketverius metus parėmė prezidentą Bushą, ar tikrai gavote, ko tikėjotės iš kandidato, už kurį balsavote?" - klausė A.Gore'as. Jis kiek sušvelnino savo retoriką ir atsisakė griežtų pastarojo meto pareiškimų, kai kartą G.W.Bushą pavadino "moraliniu bailiu".

"Ar gailestingo konservatizmo pažadas buvo įgyvendintas? Ar dabar tai nėra tik tušti žodžiai?" - klausė A.Gore'as.

Šešių dienų kelionę po šalį tęsiantis J.Kerry lankėsi Floridoje, Kanaveralo iškyšulyje, kur įsikūręs Kennedy (Kenedžio) kosmoso centras. Po, J.Kerry žodžiais, "išsvajotos gyvenimo kelionės", į Bostoną jis turėtų atvykti trečiadienį.

"Esu čia pirmąją Demokratų suvažiavimo dieną, nes negalima rasti geresnės vietos ką nors pradėti už Kanaveralo kyšulį", - teigė ketvirtą kadenciją Masačusetsui atstovaujantis senatorius.

Suvažiavimo rengėjai žadėjo pozityvų keturių dienų susitikimą, kuriame visą dėmesį bus siekiama skirti J.Kerry, o ne išpuoliams prieš G.W.Bushą. Tačiau, nors retorika buvo santūresnė ir ne visada G.W.Busho vardas buvo tiesiogiai minimas, daugelis demokratų negalėjo susivaldyti.

Itin daug aistrų kėlė G.W.Busho sprendimas pradėti karą Irake. J.Carteris pareiškė, kad Jungtinės Valstijos "negali vadovauti, jei mūsų pačių lyderiai klaidinami", jis taip pat sakė, kad G.W.Busho politika suskaldė šalį.

"Neįmanoma vieną dieną būti karo prezidentu, o kitą dieną, atsižvelgiant į nuomonių apklausų rezultatus, aiškinti, jog esi taikos prezidentas", - sakė J.Carteris.

Pirmadienį kalbą sakė ir Davidas Alstonas (Deividas Olstonas), laivo, kuriam J.Kerry vadovavo Vietname, įgulos narys. Per keturių dienų suvažiavimą veteranai bei su J.Kerry tarnavę karo laivyno nariai dar ne kartą pasirodys ant podiumo, demokratams siekiant pabrėžti karinius J.Kerry nuopelnus.

J.Carteris, taip pat buvęs laivyno karininkas, stengėsi pabrėžti demokratų kandidato ir G.W.Busho skirtumą, priminęs abejones, ar dabartinis prezidentas Nacionalinėje gvardijoje atitarnavo visą privalomą laiką.

"Šiandien mūsų partijai vadovauja dar vienas buvęs laivyno karininkas - tas, kuris į karo tarnybą stojo savanoriškai, - sakė J.Carteris. - Pašauktas į tarnybą jis nesislapstė ir vykdė ją garbingai bei pagirtinai".

Paskatinta didelio nepasitenkinimo G.W.Bushu, paprastai susiskaldžiusi partija šį kartą atidėjo į šalį visus nesutarimus ir susitelkė apie J.Kerry. Dauguma nuomonių apklausų rodo, jog jo ir G.W.Busho jėgos apylygės arba demokratų kandidatas nedidele persvara lenkia prezidentą.

Demokratai tvirtina, jog jų pozicijos tvirtesnės nei bet kurio prezidentą nugalėti siekusio kandidato nuo 1980 metų, kai rinkimus laimėjo respublikonas Ronaldas Reaganas (Ronaldas Reiganas).