E. Barako sekretoriato išplatintame pranešime sakoma, kad per dvi valandas trukusį palestiniečių prezidento Yassero Arafato (Jasiro Arafato) ir buvusio Izraelio ministro pirmininko Shimono Pereso (Šimono Pereso) susitikimą buvo susitarta įgyvendinti susitarimą, kuris tarpininkaujant JAV praėjusį mėnesį buvo sudarytas Egipto Šarm el Šeicho kurorte vykusiame nepaprastajame Artimųjų Rytų viršūnių susitikime.

"Per šią naktį Gazoje vykusį susitikimą Izraelis ir palestiniečių savivalda susitarė dėl serijos žingsnių, kurie grindžiami Šarm el Šeicho susitarimais ir kurie leistų atnaujinti bendradarbiavimą dėl saugumo bei padėtų sustabdyti smurtą", sakoma E. Barako sekretoriato pranešime.

"Izraeliui susitikime atstovavo ministras Shimonas Peresas ir Ehudo Barako vyresnysis patarėjas,advokatas Gileadas Sheras ( Gileadas Šeras). Ministras pirmininkas Barakas padėkojo ministrui Peresui ir išreiškė viltį, kad tai užbaigs smurtą", sakoma toliau. Be to, pranešime nurodoma, kad dėl pasiekto susitarimo buvo nutarta įšaldyti atsakomuosius žingsnius, numatytus visą naktį trukusiame Izraelio ministrų kabineto posėdyje.

Neįvardytas aukšto rango Izraelio politikas sakė: "Nuo šio ryto bus pradėtos įgyvendinti abipusės programos, kuriomis bus siekiama sumažinti prievartą, o vidurdienį ir Y. Arafatas, ir E. Barakas per savo visuomeninius radijo kanalus asmeniškai praneš apie nedelsiamą smurto nutraukimą".

"Barakas duoda įsakymą Izraelio gynybos pajėgoms bei informuoja ministrų kabinetą ir (opozicijos lyderį Arielį) Sharoną (Arielį Šaroną)", sakė šaltinis.

Palestiniečių savivalda kol kas nekomentavo pasiekto susitarimo.

Izraelio kabinetas, trečiadienį žuvus trims kariams, susirinko į saugumo posėdį ir parengė kovos planą, kaip turėtų būti užgniaužta neslopstanti palestiniečių ir Izraelio tarpusavio smurto banga. Trečiadienį per susidūrimus taip pat buvo nukauti šeši palestiniečiai. Iš viso per daugiau kaip mėnesį besitęsiančius neramumus jau žuvo ne mažiau kaip 163 žmonės, daugiausia palestiniečiai.

Nors kabinetas nepateikė jokių numatytų atsakomųjų žingsnių detalių, Izraelis trečiadienį nurodė Vakarų Kranto Hebrono miesto palestiniečių televizijos stočių personalui apleisti užimamas patalpas. Todėl manoma, kad vienas iš atsakomųjų žingsnių būtų buvęs šių televizijos stočių atakavimas.