„Heron TP“ lėktuvų sparnų ilgis siekia 26 metrus, dydžiu jie prilygsta „Boeing 737“ keleiviniams reaktyviniams lėktuvams. Tai didžiausi Izraelio kariuomenės nepilotuojami lėktuvai. Lėktuvai gali skristi mažiausiai 20 valandų netūpdami. Jie naudojami žvalgybai ir įvairių kovinių užtaisų perkėlimui.

Centriniame Izraelyje esančioje oro bazėje vykusios lėktuvų pristatymo ceremonijos metu šalia lėktuvo stovintis „F-15“ naikintuvas atrodė labai mažas. Šis nepilotuojamas lėktuvas panašus į savo pirmtaką „Heron“, tačiau jis gali skristi aukščiau, pasiekdamas daugiau nei 12 000 metrų aukštį ir gali skristi ilgesnį laiką.

„Pristatydami „Heron TP“, mes įgyvendiname oro pajėgų svajonę“, – sakė lėktuvus valdysiančios bazės vadas generolas Amikamas Norkinas, „ Heron TP“ yra technologinis ir operacinis laimėjimas“.

Izraelio oro pajėgų vado generolo majoro Ido Nehushtano teigimu, lėktuvas „turi pajėgumus vykdyti naujas misijas ateityje, kai jos taps aktualios“.

Izraelio kariuomenė atsisakė nurodyti, kokio dydžio yra naujasis lėktuvų parkas ir tai, ar šie lėktuvai buvo sukurti tam, kad būtų panaudoti prieš Iraną, tačiau pabrėžė, kad jie yra universalūs ir gali būti pritaikyti naujoms misijoms. Lėktuvų gamintoja valstybinė bendrovė „Israel Aerospace Industries“ teigia, kad lėktuvai gali pasiekti Persijos įlanką, taigi, jie įveikia atstumą iki Irano.

Izraelio gynybos pareigūnai teigia, kad „Heron TP“ gali būti naudinga priemonė, kovojant su Iraku. Jie gali būti naudojami žvalgybai, trukdant priešų komunikacijoms ir sujungiant valdymą iš žemės su pilotuojamais oro pajėgų lėktuvais.