23 metų sirų kilmės švedą Osamą Krayemą balandį suėmė kartu su Briuselio teroristu Mohamedu Abriniu, informuoja telegraph.co.uk.

O. Krayemui pateikti kaltinimai terorizmu ir žmogžudystėmis, manoma, jis prisidėjo prie Briuselio išpuolių rengimo, taip pat dalyvavo metro sprogdinime.

Penktadienį laikraštis „Aftonbladet“ parašė, kad O. Krayemas filmavosi 2005 m. dokumentiniame filme apie tai, kaip sportas padėjo integracijai mieste.

Filme apie sportą ir integraciją „Entitled Without Borders“ tuo metu 11 metų futbolininkas O. Krayemas pasakojo, kaip Malmės komanda padėjo jam integruotis į Švedijos bendruomenę.

Malmės futbolo klubo agentas Christeris Girke‘as sakė, kad filme norėta parodyti integracijos svarbą. Jo teigimu, O. Krayemo tėvas ypač norėjo, kad jo sūnus integruotųsi į Švedijos bendruomenę ir persikėlė su šeima iš pavojingo Rosengardo rajono į saugesnį Oxie rajoną.

„Žinau, jie išsikėlė tam, kad vaikai galėtų lankyti geresnę mokyklą, – pasakojo Ch. Girke‘as. – Osama buvo niūrus, tylokas. Tačiau jis buvo geras žaidėjas <...> su juo niekada nebuvo rūpesčių.“

2013 m. pavasarį O. Krayemas pradėjo stažuotis Malmės miesto taryboje, o 2014 m. staiga nieko neįspėjęs dingo. Šeimos draugas pasakojo žurnalistams, kad prieš dingdamas O. Krayemas ėmė kitaip rengtis: „Sakyčiau, tradiciškiau. Užsiaugino barzdą. Kai kalbėjomės, sakė, kad viskas gerai.“

2015 m. sausį pasirodė jo nuotrauka tarp Sirijos džihadistų tinklalapyje „Facebook“. Paskui jis grįžo į Europą, vyko per Graikijos pasienį kaip imigrantas.

Žinoma, kad rugsėjį jis vyko į Graikijos Leroso salą, o spalį grįžo į Europą – Vokietijoje, Ulmo mieste jį sutiko Salahas Abdeslamas, vienas iš Paryžiaus išpuolių koordinatorių.

O. Krayemo artimieji Malmėje patvirtino žurnalistams, kad jų sūnus filmavosi dokumentiniame filme.