Italija nėra Europos problema. Valstybė stipri ir vientisa, tačiau dar daug ką galima padaryti šalyje, o aš, kaip ir pirmąją tarnybos dieną, esu ištroškęs pokyčių. Nei vienoje Europos šalyje nebuvo įvykdyta tiek daug reformų per tokį trumpą laikotarpį“, – sakė M. Renzi.

„Arba Europa keičia savo ekonominę politiką ir požiūrį į imigraciją, arba Europa rizikuoja didžiausią kada nors įgyvendintą politinę operaciją „suplėšyti į skutus“, – pridūrė Italijos premjeras.

M. Renzi taip pat įspėjo Rytų Europos šalis, kad jei esant migrantų krizei šioms nepasiseks atlikti savo darbo ir šalys tiesiog uždarys savo sienas, 2020-2026 metais turės sumokėti į Europos Sąjungos (ES) biudžetą.

„Atsižvelgsime į tai, kad kai kurios šalys solidarumą suvokia kaip vienos judėjimo krypties gatvę. Jei reikalaujate solidarumo, kai prašote finansinės paramos, turite parodyti solidarumą, kai šiuo metu susiduriame su sudėtinga situacija“, – teigė M. Renzi.

Nepaisant ES varginančios krizės, Italijos premjeras paragino Didžiąją Britaniją referendume dėl šalies likimo ES balsuoti už pasilikimą bloke, nes „jei šalis išstos iš Sąjungos, blogesnės pasekmės bus Britanijos piliečiams nei kitiems europiečiams“.