Jei tai tiesa, tai būtų pirmasis viešas jo pareiškimas šiais metais. Jis taip pat paneigtų ne kartą pasirodžiusius gandus esą A. B. al Baghdadis žuvo.

Įraše skambantis balsas ragina irakiečius ginti Mosulą nuo Irako kariuomenės, kuri bando atkovoti šį miestą iš kovotojų.

„Nesitraukite. Garbingai ginti savo teritoriją yra tūkstantį kartų lengviau nei gėdingai atsitraukti“, – sakė A. B. al Baghdadis.

„Visiems Ninevijos žmonėms, ypač kovotojams, sakau: susidūrę su priešu venkite bet kokios silpnybės“, – kalbėjo IS lyderis, paminėdamas provinciją, kurios sostinė yra Mosulas.

2014 metais, praėjus kelioms dienoms po to, kai džihadistų kovotojai užėmė didelius Irako plotus, A. B. al Baghdadis vieną iš nedaugelio kartų viešai pasirodė Mosule. Ten jis paskelbė apie Siriją ir Iraką apimančios islamo valstybės įkūrimą.

Vadinamasis kalifatas stabiliai mažėjo nuo praėjusių metų, o kiek anksčiau šią savaitę Irako pajėgos pasiekė Mosulą – paskutinę džihadistų citadelę Irake.

Dešimtys tūkstančių Irako pajėgų karių, padedamų JAV vadovaujamos koalicijos ir jos lėktuvų, spalio 17 dieną pradėjo didelio masto Mosulo išlaisvinimo operaciją.

Vos pasirodžius įrašui, pavadintam „Tai, ką mums pažadėjo Dievas ir jo pasiuntinys“, nebuvo įmanoma nustatyti, kas tikrasis jo autorius. Panašu, kad geriausi šios džihadistų organizacijos žinovai neabejoja, jog įraše skamba A. B. al Baghdadžio balsas.