Panašu, kad tankas sunaikintas paleidus rusų gamybos raketą „Kornet“. Paleidus raketą į tanką M60T (tai patobulintas pagal Izraelio projektą „Sabra Mk. II“ amerikiečių pagamintas tankas „M60 Patton“) šis užsidegė, rašo lenta.ru.

Rugsėjo 9 d. Turkijos ginkluotųjų pajėgų atstovai spaudai pranešė apie tris Sirijoje žuvusius turkų karius. Dar vienas karys sužeistas. Tada susirėmimo detalės nebuvo atskleidžiamos, tik buvo teigta, kad į turkų tanką raketą paleido teroristai.

Tai jau ne pirmos Turkijos kariuomenės netektys Sirijos teritorijoje vykstančiose kovose, nukreiptose prieš „Islamo valstybę“. Rugsėjo 6 d. du turkų kariai žuvo ir dar penki buvo sužeisti šiaurinėje Sirijos dalyje įvykusiame susirėmime. Teroristai į du turkų kariuomenės tankus paleido raketų. Šie tankai rėmė Laisvosios Sirijos armijos dalinių puolimą, nukreiptą į „Islamo valstybės“ pozicijas, esančias į Vakarus nuo Eufrato. Sirai taip pat patyrė netekčių: du kariai žuvo, dar du buvo sužeisti.

Nuo rugpjūčio 24 d. Turkijos ginkluotosios pajėgos šiaurinėje Sirijos dalyje vykdo operaciją „Eufrato skydas“. Šios operacijos tikslas – šiaurinės Sirijos dalies išvadavimas iš islamistų pančių. Dar siekiama išstumti iš šios teritorijos ginkluotus Sirijos kurdų dalinius, kuriuos Ankara laiko Kurdistano darbo partijos dalimi, o šiai organizacijai tenka pagrindinis vaidmuo vykdant partizaninį prieš Turkijos jėgos struktūras nukreiptą karą.