"Klausyk, Putinai, mes ateisim į Rusiją ir nužudysim jus jūsų namuose... O, broliai, vykdykite džihadą, žudykite juos ir su jais kovokite", - dykumoje vairuodamas automobilį rėkė kaukę dėvintis vyras, paskutines dvi įrašo minutes grūmodamas pirštu.

Subtitruotame vaizdo įraše rodoma filmuota medžiaga, kurioje ginkluoti vyrai užpuola šarvuotas transporto priemones bei palapines ir dykumoje renka ginklus.

Įrašo autorių patvirtinti pavyko ne iš karto, tačiau nuoroda į filmuotą medžiagą buvo paskelbta kovotojų grupės teksto pranešimų programėlės "Telegram" paskyroje.

Ne iš karto buvo aišku, kodėl Rusija galėtų būti pasirinkta taikiniu, tačiau ji ir JAV skelbia ketinančios suintensyvinti karinį ir žvalgybų bendradarbiavimą Sirijoje kovojant su IS ir "al Qaeda".

IS jau kurį laiką kviečia savo pasekėjus kovoti su valstybėmis priešėmis bet kokiais turimais ginklais.

Per kelias pastarąsias savaites Europoje nuvilnijo kruvinų išpuolių, už kuriuos atsakomybę prisiėmė IS, banga. Praėjusią savaitę IS ištikimybę prisiekę užpuolikai parklupdė ant kelių pagyvenusį katalikų kunigą ir perrėžė jam gerklę. Po liepos 14 d. išpuolio pietų Prancūzijos Nicos mieste buvo įvykdyti keturi išpuoliai Vokietijoje, įskaitant ir naujausią savižudžio sprogdintojo išpuolį Ansbacho mieste.