Per pastarąjį mėnesį buvo nužudyta mažiausiai 15 paauglių, kurie dėl kūną aptempiančių juodų drabužių ir specifinių šukuosenų vadinami “emo”. Jie buvo užmušti akmenimis, mirtinai sumušti arba nušauti, nurodo medikai.

Žiniasklaidos pranešimai taip pat skelbia, jog kai kurių aukų galvos buvo suknežintos betono gabalais.

Žmogaus teisių organizacijos tvirtina, kad saugumo pajėgos slepia savo veiksmus, todėl nužudytų jaunuolių skaičius gali būti kur kas didesnis.

Liudininkai iš konservatyvaus šiitų bastiono Sadro, esančio šiaurinėje Bagdado dalyje, praneša, kad “Pykčio brigadomis” pasivadinusi kovotojų grupuotė savo lankstinukuose įvardija 22 jaunuolius, kuriuos reikia “nubausti”.

Pasak medikų, iš 15 paauglių, kurie buvo nužudyti per pastarąjį mėnesį, septyni buvo užmėtyti akmenimis, penki buvo nušauti, o vienas buvo mirtinai sumuštas. Mažiausiai dvi aukos buvo merginos.

Vakarų kultūroje “emo” išreiškia tik išvaizdos stilių ir muzikinius pomėgius ir nėra susijęs su asmens seksualine orientacija.

Tačiau Irake šis terminas siejamas su homoseksualumu, kuris konservatyvioje musulmoniškoje šalyje tebėra draudžiamas.

Niujorke įsikūrusi Tarptautinė gėjų ir lesbiečių žmogaus teisių komisija nurodo, kad nuo vasario Irake "prieš gėjus kilus naujam smurto protrūkiui”, buvo pagrobta, kankinta ir nužudyta beveik 40 žmonių.