Chaotiškas incidentas įvyko spalio 28 dieną ir buvo nufilmuotas policijos automobilio vaizdo registratoriumi. „KRQE News“ penktadienį paviešino šį įrašą, skelbia svetainė syracuse.com. Jame matyti, kaip policija sustabdė miniveną, kuris 90 km/h ruože lėkė maždaug 115 km/h greičiu.

Vairuotoja – 39 metų Oriana Ferrell iš Tenesio valstijos Memfio miesto – susiginčijo su policininkais, nenorėdama mokėti 126 dolerių (madaug 315 litų) baudos už greičio viršijimą. Policininkas grįžo prie savo automobilio, nurodydamas moteriai išjungti mašinos variklį. Tačiau užuot tai padariusi, ji nuvažiavo, priversdama pareigūnus ją pasivyti ir vėl sustabdyti.

Policininkas pradėjo šaukti ant O. Ferrell, kad ji išliptų iš mašinos, ir net pamėgino ją ištraukti, automobilio viduje spiegiant vaikams. Moters 14 metų sūnus išlipo iš mašinos ir norėjo užstoti motiną, bet policininkas išsitraukė elektrošoko prietaisą.

Galiausiai O. Farrell išlipo iš automobilio pasikalbėti su pareigūnu, bet supratusi, kad bus suimta, puolė atgal į mašiną.

Pareigūnui gumine lazda pradėjus daužyti miniveno langus, atvyko policijos pastiprinimas. O. Ferrell su penkiais automobilyje sėdinčiais vaikais nuo 6 iki 18 metų amžiaus vėl puolė bėgti ir neišsigando trijų šūvių, kuriuos į nuvažiuojantį automobilį paleido vienas iš policininkų.

Prasidėjo gaudynės, kurios baigėsi Taose prie vieno viešbučio, kur moteris ir jos 14 metų sūnus buvo sulaikyti.

„Fox News“ pranešė, kad O. Ferrell gresia kaltinimai netinkamu elgesiu su vaikais, bėgimu nuo policijos ir priemonių narkotikams, kurios buvo rastos jos automobilyje, turėjimu.

„NBC News“ pakalbino vieną ekspertą, kuris išreiškė abejones dėl šios situacijos.

„Man kyla daug klausimų dėl langų daužymo – ko norima pasiekti tokiais veiksmais? Taip pat ir šūviai – ko norima jais pasiekti?“ - svarstė į atsargą išėjęs policijos kapitonas Gregas Meyeras.

Naujosios Meksikos valstijos policijos viršininkas Pete`as Kassetasas teigė, kad šis incidentas virto „ilga, 43 minutes trukusia pavojinga situacija, kuri kėlė grėsmę visuomenei“.

Policijos dokumentuose tvirtinama, kad policininkai šūviais mėgino sustabdyti bėgantį automobilį, tačiau O. Ferrell advokatas Alanas Maestasas teigė, kad tokie pareigūno veiksmai yra nepateisinami.

„Ji buvo siaubingai išsigandusi, jog kažkas nutiks jos vaikams, - teisme sakė advokatas. – Mums reikėtų kalbėti apie kvailumą ir neatsargumą šaudant į automobilį, kuriame sėdi penki vaikai“.

„Problema ta, kad šaudyti į važiuojantį automobilį iš esmės yra neveiksminga. Tokiu būdu automobilio beveik niekada nesustabdysi. Be to, tai yra ir pavojinga. Buvo šaudoma ne tik į automobilį su penkiais vaikais, bet ir į kitus du pareigūnus, kurie buvo automobilio priekyje, Manau, kad policijai bus sunku pateisinti šaunamųjų ginklų panaudojimą per paprasčiausią patikrinimą, išslydusį iš kontrolės“, - kalbėjo „CBS News“ korespondentas Johnas Milleris.

Jo manymu, policija teisme nelaimės bylos prieš O. Ferrell. Šiuo metu ji ir jos sūnus yra paleisti už 10 tūkst. dolerių neapdraustą užstatą.