„Keturi mūsų darbuotojai lydėjo tuos pinigus“, – sakė Džajapuros miesto pašto vadovas Haryono, turintis tik vardą. Jis pridūrė, kad tie pinigai buvo sudėti į keturis maišus.

Gelbėtojai sako pamatę dingusio lėktuvo nuolaužas

Iš lėktuvo, kuris išskrido ieškoti Indonezijos atokioje rytinėje Papua provincijoje sekmadienį su 54 žmonėmis dingusio keleivinio orlaivio, gelbėtojai pirmadienį pamatė galimas jo nuolaužas, pranešė pareigūnas.

„Žvalgant maršrutą anksti šį rytą iš lėktuvo (gelbėtojai) pamatė nuolaužas rajone netoli Oksibilio, bet mes dabar norime atlikti dvigubą patikrinimą“, – AFP sakė Susisiekimo ministerijos atstovas spauda J.A.Barata.

Oro bendrovės „Trigana Air“ turbopropelerinis lėktuvas „ATR 42“ dingo skrisdamas iš Papua sostinės Džajapuros į Oksibilį.

Kaip nurodė pareigūnai, lėktuvu skrido 44 suaugę keleiviai, penki įgulos nariai ir penki vaikai. Skrydis turėjo trukti maždaug 45 minutes, lėktuvas dingo maždaug pusvalandis po pakilimo.

Likus dešimt minučių prieš tai, kai lėktuvas turėjo nutūpti Oksibilyje – atokioje kalnų gyvenvietėje, pasiekiamoje tik lėktuvais, – pilotas susisiekė su skrydžių kontrolieriais Oksibilyje ir paprašė leidimo leistis, sakė „Trigana Air“ aukšto rango pareigūnas Beni Sumaryanto.

Tačiau lėktuvas taip ir neatskrido.

Pareigūnai anksčiau pranešė, kad kaimo gyventojai pranešė matę sudūžtant lėktuvą.

„Lėktuvą rado (kaimo gyventojai). Pasak gyventojų, lėktuvas įsirėžė į kalną“, – sekmadienį vakare sakė Susisiekimo ministerijos Oro eismo generalinis direktorius Suprasetyo.