„Deja, žuvusiųjų skaičius dabar yra pasiekęs 91“, – sakė Utar Pradešo policijos generalinis direktorius Singhas Chawdhary.

Pasak jo, gelbėtojai tebetikrina, ar sulamdytuose Patna-Indauro greitojo traukinio vagonuose dar yra gyvų žmonių.

Traukinys apie 5 val. ryto nuo bėgių nulėkė ties Pukrajanu Kanpuro rajone Utar Pradešo valstijoje.

Apie lietuvius duomenų nėra

Užsienio reikalų ministerija (URM) neturi duomenų, kad per traukinio avariją Indijoje, netoli Kanpuro, būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Užsienyje esantys Lietuvos piliečiai dėl konsulinės pagalbos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Prezidentė pareiškė užuojautą

Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir Lietuvos žmonių vardu sekmadienį pareiškė užuojautą Indijos prezidentui Pranabui Mukherjee (Pranabui Mukherdžiui) dėl Utar Pradešo valstijoje įvykusios tragiškos traukinio avarijos.

Lietuvos vadovė palinkėjo stiprybės ir ištvermės katastrofoje artimųjų netekusioms šeimoms, spartaus gijimo ir sveikatos visiems sužeistiesiems.

Sekmadienį apie 3 val. Indijoje, netoli Kanpuro, nuo bėgių nuvirto traukinys, vykstantis maršrutu Indoras–Patna. Pirminiais duomenimis, žuvo apie šimtas žmonių.

Lietuvo užsienio reikalų ministerija pranešė neturinti duomenų, kad per traukinio avariją Indijoje būtų nukentėję Lietuvos piliečių.

Šiuo metu vyksta gelbėjimo darbai, katastrofos priežastys tiriamos.