Skelbiama, kad povandenį laivą susekė NATO pajėgos, šiuo metu jį lydi laivas „HMS Kent“.

Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos teigimu, „Kilo“ klasės povandeninį laivą seka „Duke“ klasės fregata „Type 23“.

Gynybos sekretorius Michaelas Fallonas sako: „Dabartinė situacija labai aiškiai demonstruoja, kad mūsų karinis jūrų laivynas akylai stebi tarptautinius ir teritorinius vandenis, taip užtikrindamas Jungtinės Karalystės saugumą ir saugodamas nuo potencialių grėsmių“.

HMS Kent laivas

„HMS Kent“ vadas Danielis Thomsas teigia: „Aptikti rusų povandeninį laivą padėjo bendros pastangos su NATO sąjungininkais. Tokių laivų sekimas – kasdieninė karališkojo jūrų laivyno užduotis. Ir toliau lydėsime minėtąjį povandeninį laivą (...)“.

Šis incidentas yra naujausia tiesioginė britų ir rusų kariuomenių konfrontacija po kelių karinių lėktuvų įsiveržimų į Jungtinės Karalystės oro erdvę.

2015 m. balandį žvejybos laivas, žvejojęs už apytikriai 30 km nuo Šiaurės Airijos pakrantės, buvo užkabintas už tinklų ir stipriai tempiamas. Tai sukėlė įtarimų, kad tai galėjo būti Rusijos povandeninis laivas.
Tačiau vėliau Karališkasis jūrų laivynas pareiškė, kad žvejybos laivo tinklus kliudė Jungtinės Karalystės povandeninis laivas.