„Rudeniui „Donecko liaudies respublikos“ pasipriešinimui užsakyta keletas tūkstančių senų gerų sovietinių paltų“, - pasakojo viena iš I. Strelkovo „pavaduotojų“, tačiau nedetalizavo, iš kur tiksliai bus atgabenti šie paltai.

Kaip rašo zn.ua, tai gali liudyti, jog teroristai planuoja tęsti kovinius veiksmus pasibaigus vasarai.

Per Antiteroristinės operacijos vykdymo laikotarpį Donbase teroristų kontroliuojama teritorija sumažėjo trim ketvirtadaliais.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo vadas generolas leitenantas Viktoras Muženka liepos 31 d. pranešė, jog aktyvioji Antiteroristinės operacijos fazė gali būti užbaigta mažiau nei per mėnesį.

D. Tymčukas: kol Ukraina nekontroliuos visos sienos su Rusija, ATO nesibaigs

Tuo metu kariuomenės ekspertas, grupės „Informacinis pasipriešinimas“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas mano, kad kol Ukrainos saugumo pajėgos neperims visos sienos su Rusija kontrolės, antiteroristinė operacija (ATO) nesibaigs.

Tai jis pareiškė antradienį, rugpjūčio 5 dieną, per spaudos konferenciją, praneša unian.net.

„Teroristai numato visas atsakomųjų smūgių kryptis, bet kokiu atveju, ATO pajėgos daro labai daug, kad jiems sukliudytų“, - teigė D. Tymčukas.

Tačiau jis pažymėjo, kad „nepaisant sudėtingos teroristų padėties, susiklosčiusios pastarosiomis savaitėmis, jų skaičius nemažėjo, o, galbūt, net didėjo“.

D. Tymčukas tokią tendenciją aiškino tuo, kad per tas sienos atkarpas, kurias kontroliuoja separatistai, į Ukrainą intensyviai gabenama technika ir samdomi kovotojai.

„Taigi kol ATO pajėgos neperims sienos kontrolės, prognozuoti antiteroristinės operacijos pabaigos neteks“, - sakė jis.

Kijevas: separatistai apšaudė iš Rusijos grįžtančius beginklius karius

Ukrainos gynybos ministerijos pareigūnai teigia, kad separatistų kovotojai apšaudė iš Rusijos teritorijos grįžtančius neginkluotus ukrainiečių karius, praneša „Reuters“.

Pirmadienį Ukraina buvo priversta pripažinti, kad 311 karių ir pasienio apsaugos tarnybos tarnautojų pasitraukė į Rusijos teritoriją, traukdamiesi nuo separatistų puolimo.

Teigiama, kad kariai prieš kirsdami sieną sunaikino savo ginklus ir amunicijos atsargas, tačiau separatistai tikina, jog ginkluotė buvo paprasčiausiai palikta.

„Šiandien maždaug 6 val. (vietos laiku. – ELTA) kovotojai išdavikiškai apšaudė koloną, kurioje buvo 195 neginkluoti Ukrainos kariai, grįžtantys iš Rusijos Federacijos“, – „Interfax“ naujienų agentūrai pranešė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atstovas Andrijus Lysenka.

Apie aukas ir sužeistuosius neskelbiama.

Kijevo karinės informacijos centras pranešė, kad naktį į antradienį šalies karinių oro pajėgų naikintuvai smogė „sukilėlių koncentracijos“ vietoms ir sunaikino jų karinę įrangą.

Ukrainos kariškiams vis labiau spaudžiant Donecko ir Luhansko separatistus, Rusija pirmadienį netikėtai paskelbė apie karinės aviacijos pratybas Vakarinėje ir Centrinėje karinėse apygardose.
Oficialusis Kijevas antradienį pasmerkė Maskvos žingsnį ir dar kartą pareikalavo nutraukti ginkluotą paramą rytinių regionų sukilėliams.