„Vietos gyventojai blokuoja karinę techniką Kramatorske, bendrauja su kareiviais. Kol kas viskas taikiai atrodo, kiek tai įmanoma“, – parašė žurnalistas Ilja Azaras.

Jo teigimu, Kramatorske, Ostrovskio g. – šešios šarvuotos pėstininkų kovinės mašinos.

„Žmonės taikiai bendrauja su kariškiais Kramatorske, užstojo jiems kelią. Tai desantas iš Dnepropetrovsko“, – rašė jis.

Rusijos diversantams nurodyta trauktis iš Slaviansko

Rusijos diversantai, veikiantys Ukrainos Slaviansko mieste, naktį į trečiadienį gavo nurodymą trauktis iš miesto.

Ukrainos jėgos struktūrų kovotojai ėmėsi visų miesto blokavimo priemonių – pagrindinis tikslas sulaikyti Rusijos karius. Tokią informaciją savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčiukas, skelbia glavcom.ua.

Kaip teigia žurnalistas, paaiškėjo, jog Rusijos diversantų grupės Slavianske vadovas Igoris Strelkovas yra 45-ojo Rusijos specialiosios paskirties oro desantininkų pulko pareigūnas. „Be šių pajėgų, mūsų žiniomis, operacijoje Slavianske dalyvauja diversijų ir žvalgybos grupės, priklausančios atskirai specialiosios paskirties Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vyriausiosios žvalgybos valdybos brigadai“, - rašo D. Tymčiukas.

Taip pat yra duomenų, jog Donbase veikia dar viena specialiosios paskirties brigada iš Vyriausiosios žvalgybos valdybos. Kol kas ši informacija oficialiai dar nepatvirtinta.

„Šiuo metu, vykdant antiteroristinę operaciją, siekiama neutralizuoti atskiras ekstremistų grupes“, - teigia D. Tymčiukas.

Donecko miesto tarybą užgrobė ginkluoti asmenys

Į Donecko miesto tarybos pastatą įėjo nežinomi ginkluoti asmenys.

Apie tai praneša pravda.com, remdamasi tarybos darbuotojo informacija.

„Įėjo ginkluoti žmonės su kaukėmis. Jie – pirmame aukšte, laiptų aikštelėse. Tiesa, sako, kad nekelia grėsmės darbuotojams, ir siūlo visiems likti darbo vietose“, – sakė jis.

„Dabar su jais vyksta derybos, siekiant išsiaiškinti jų reikalavimus ir išspręsti situaciją“, – pasakojo pašnekovas.

Identifikavo rusų desantininkus

Slavianske ir Kramatorske identifikuoti rusų desantininkai.

Apie tai pranešė vicepremjeras Vitalijus Jarema Poltavoje, kur antradienį palaidojo žuvusį specialiosios paskirties būrio kovotoją Gennadijų Bilyčenką, informuoja unian.net.

Jo teigimu, nėra abejonių, kad Ukrainos rytuose yra elitinių Rusijos karių. Tai Oro desantinių pajėgų gvardijos pulko „Kupianka-1“ 45-ojo būrio nariai. Dabar šis būrys yra Ukrainos teritorijoje.

„Todėl visos Putino ir Lavrovo kalbos apie tai, kad čia nėra rusų karių – melas“, – pareiškė V. Jarema.

Jis taip pat papasakojo, kad Generalinė prokuratūra iškėlė baudžiamąją bylą dėl terorizmo ir karininko nužudymo, o „Alfa“ karininko žudikams bus paskelbta tarptautinė paieška.

„Tikiuosi, kad šie asmenys bus sunaikinti, o ne sulaikyti“, – sakė V. Jarema.

Žuvusį G. Bilyčenką už didvyriškumą apdovanos.