Protestuotojams reikalaujant Honkongo vykdomojo vadovo Leung Chun-yingo atsistatydinimo ir kad Kinija atšauktų rugpjūčio mėnesį priimtą sprendimą, jog kandidatus 2017 metais įvyksiančiuose miesto vadovo rinkimuose tvirtins specialus Pekinui palankus komitetas, demonstracijos paralyžiavo kai kurias šios finansinės sostinės dalis.

Antradienį Leung Chun-yingas naujienų agentūrai AFP ir kitoms žiniasklaidos priemonėms sakė, kad nors Pekinas neatsisakys ketinimo tvirtinti jo įpėdinį, kandidatų atranką atliekantis komitetas galėtų būti „labiau demokratiškas“.

„Čia yra vietos diskusijoms, yra galimybė sudaryti komitetą, keliantį rinkimų kandidatus, labiau demokratišką ir tai yra vienas dalykų, kuriuos labai norėtumėme aptarti ne tik su studentais, bet ir su visuomene bendrai“, – sakė jis.

Šis pasiūlymas toli gražu netenkina pagrindinių protestuotojų reikalavimų – jie sako, kad kandidatus turi atrinkti visuomenė.

Vis tik Leung Chun-yingo pareiškimas yra pirmas atspirties taškas aukšto rango vyriausybės pareigūnų ir studentų lyderių derybose, kurios prasidėjo antradienį netoliese esančiame medicinos koledže.