Gindama homoseksualų teises, H. Clinton gėjų, lesbiečių, biseksualų ir transseksualų teises pavadino visuotinėmis ir negailėjo kritikos šalims, kur homoseksualūs santykiai laikomi nusikaltimu ar toleruojama tiek fizinė, tiek moralinė prievarta prieš homoseksualus, biseksualus ar transseksualus.

H. Clinton pasakė šią ryžtingą kalbą kaip tik dabar, kai JAV prezidentas paskelbė dekretą, kuriame numatoma, jog JAV skiriama pagalba užsienio valstybėms taip pat turėtų padėti ginti ir skatinti homoseksualų teises. JAV skirtos lėšos turėtų užkirsti kelią užsienio šalių valdžios pareigūnams homoseksualumą prilyginti nusikaltimui. Be to, skiriant finansinę paramą, siūloma atsižvelgti į konkrečios šalies elgęsi su homoseksualais.

Tokia JAV pozicija buvo išsakyta artėjant Žmogaus teisių gynimo dienai, kuri visame pasaulyje bus minima šeštadienį. Ši diena mini Jungtinių Tautų žmogaus teisių deklaracijos paskelbimą 1948 metų gruodžio 10 dieną.

Kalbėdama Jungtinių Tautų žmogaus teisių taryboje prieš arabų ir Afrikos valstybių atstovus bei diplomatus, atvykusius iš kitų šalių, kur homoseksualai patiria spaudimą, H. Clinton sakė, jog religija ir kultūrinės tradicijos nėra priežastis diskriminuoti homoseksualius asmenis.

„Jokie įsitikinimai ar tradicijos negali paminti žmogaus teisių, kurias turime visime be išimties. Todėl agresija prie seksualines mažumas netoleruotina. Kai žmonės mušami ar žudomi dėl to, kad jų seksualinė orientacija yra kitokia ar dėl to, jog nepaklūsta kultūrinėms tradicijoms, kaip turėtų atrodyti ir elgtis vyrai bei moterys, tai pats grubiausias žmogaus teisių pažeidimas“, - sakė H. Clinton.