Tuo tarpu opozicija šį televizijos kanalo, kurį kontroliuoja šalies valdžia, reportažą pavadino „smegenų plovimu“ visuomenei.

„Imedi“ specialų reportažą parodė šeštadienio vakarą. Įspėjusi užsklanda, jog „Imedi“ rodo scenarijų galimų įvykių, „jei Gruzijos visuomenė nebus susitelkusi prieš Rusijos planą“, televizijos kompanija pradėjo laidą įprastų naujienų santrumpa.

„Pradedame laidą, atsižvelgdami į tuos pavojus, kuriuos politikai ir ekspertai nuolat svarsto“,- sakė laidos vedėja, o po to buvo parodytos „naujienos“ apie „Rusijos armijos įsiveržimą“ ir „Saakašvilio nužudymą“.

Reportažas trumpam sukėlė šalyje paniką, nes tie gyventojai, kurie nematė užsklandos, rimtai reagavo į laidą. Žmonės ėmė skambinti vieni kitiems ir į televizijos kanalo studiją, norėdami išsiaiškinti, kas vyksta iš tikrųjų.

Vėliau „Imedi“ atsiprašė televizijos žiūrovų už reportažą apie Rusijos kariuomenės įsiveržimą, „kuris buvo imitacija ir neatitiko tikrovės“.

„Atsiprašome už tai, kad šis reportažas sukėlė didelį gyventojų susirūpinimą“, - pažymima pranešime, kurį bėgančiąja eilute nuolat kartoja televizija.

Prezidento M. Saakašvilio nurodymu į „Imedi“ studiją skubiai atvyko jo atstovė spaudai Manana Mandžgaladzė, kuri nuramino gyventojus, pareikšdama, kad realaus Rusijos įsiveržimo į Gruziją pavojaus nėra.

„Provokacijos galimos, nors galiu tvirtai pasakyti, kad, kaip pareiškė prezidentas, tokio realaus pavojaus, kuris buvo parodytas 25 minutes transliuotoje laidoje, šiandien mūsų šaliai nėra“, - sakė M. Mandžgaladzė tiesioginėje laidoje „Imdedi“ studijoje, kur buvo svarstomas galimos kanalo pateiktos įvykių raidos scenarijus.

Atstovė spaudai sakė, jog labai nusistebėjo tuo, ką pamatė, nes praleido įžangą, kur buvo pasakyta, kad tai inscenizacija. „Negalima žaisti žmonių nervais“, - pabrėžė M. Mandžgaladzė.

"Manau, kai rengiama tokia laida, drauge su įspėjimu ekrane būtinai turi būti užrašas, kad tai imitacija ir tam tikra prasme inscenizacija. Toks užrašas turėjo būti ekrane per visą laidos laiką", - sakė atstovė spaudai.

Siužetas pasirodė su prezidento žinia?

Buvusi Gruzijos parlamento pirmininkė, opozicinės partijos „Demokratinis judėjimas – už vieningą Gruziją“ lyderė Nino Burdžanadzė pareiškė, kad netikras siužetas televizijos kanale „Imedi“ apie Rusijos kariuomenės įsiveržimą buvo parengtas su prezidento Michailo Saakašvilio žinia.

„Šios netikroviškos specialiosios laidos scenarijų parašė M. Saakašvilis, nes niekas televizijos kanale be jo žinios nesiryžtų imtis tokios provokacijos“, - žurnalistams sakė N. Burdžanadzė. - Valdžia, siekdama išsaugoti savo kėdes, nori laikyti Gruzijos gyventojus apimtus panikos. Norima žmones įbauginti Rusijos grėsme, siekiant nuslėpti visišką savo politikos žlugimą“.

Televizijos veiksmus šalies opozicija įvertino labai neigiamai, o keliasdešimt žmonių susirinko į akciją prie televizijos kompanijos pastato Tbilisyje, reikalaudami „Imedi“ atsiprašyti gyventojų. Televizijos kompanija „Imedi“ tik „naujienų laidos“, kurios metu buvo teigiama, kad Rusijos tankai važiuoja į Tbilisį, pabaigoje paskelbė, jog tai tėra „galimos įvykių raidos modelis“. Pranešama, jog po laidos padaugėjo skambučių į greitosios pagalbos tarnybą ir infarktų.