"Nenumanau, ką jis ketina daryti. Aš pats jam uždaviau šį klausimą. Aš iš tikrųjų nemanau, kad jis žino, (kaip pasielgs)", - sakė G.W.Bushas interviu žurnalistams iš Floridos, kuris buvo paskelbtas laikraščio "St.Petersburg Times" tinklalapyje.

"Aš norėčiau, kad Jebas po kurio laiko dalyvautų (rinkimų) kampanijoje, bet nežinau, ar jis to nori, ar ne, - sakė G.W.Bushas. - Manau, kad Jebas galėtų būti puikus prezidentas. Bet priimti sprendimą dėl dalyvavimo kampanijoje - Jebo reikalas".

Prezidentas sakė, kad gana smarkiai spaudė "savo nuomonę turintį" brolį dėl jo planų ateičiai - po to, kai kitų metų sausį baigsis gubernatoriaus kadencija. Jis prognozavo, kad Jebo politikoje galėtų laukti "labai šviesi" ateitis.

53-ejų Jebas Bushas, kuris Floridos gubernatoriaus poste dirba antrą kadenciją, pastaraisiais metais ne kartą sakė, kad nedalyvaus JAV prezidento rinkimuose 2008-aisiais, o trečiadienį po brolio komentarų patvirtino, kad neapsigalvojo.

"Nesiekiu prezidento (posto). Nesiekiu būti išrinktas į Jungtinių Valstijų Senatą. Stengiuosi būti geras gubernatorius", - sakė jis žurnalistams per metinę uraganų klausimui skirtą konferenciją Fort Loderdeile.

"Jam (prezidentui) buvo užduotas standartinis klausimas, ir jis labai maloniai į jį atsakė. Galvoju, kad žinau, ką jaučiu širdyje ir pastaraisiais mėnesiais gana dažnai tai reiškiau", - pridūrė J.Bushas.

Jo įgaliojimai gubernatoriaus poste baigiasi 2007 metų sausį. G.W.Busho antroji kadencija baigiasi 2009-ųjų sausį, ir jis daugiau nebegalės dalyvauti prezidento rinkimuose.

JAV istorijoje tikri broliai dar nė karto nebuvo tapę šalies prezidentais.

Pernai buvęs JAV prezidentas George`as Bushas vyresnysis pareiškė, kad norėtų matyti savo sūnų Jebą Bushą Baltųjų rūmų vadovo kėdėje.