Nuo spalio pabaigos, kai J. Comey sukėlė bombos sprogimo efektą Vašingtone, paskelbęs, kad jo biuras atnaujins tyrimą dėl H. Clinton elektroninio pašto naudojimo, kai ji dirbo valstybės sekretore, nes buvo rasta naujos medžiagos, „FTB tyrėjų grupė dirbdavo apskritą parą“, sakoma įstatymų leidėjams išplatintame laiške.

„Vykdant šį procesą patikrinome visą susirašinėjimą – adresuotą Hillary Clinton arba jos siųstą, kai ji buvo valstybės sekretorė. Remdamiesi savo pakartotiniu patikrinimu, nepakeitėme savo išvadų dėl sekretorės Clinton, kurias buvome pateikę liepą“, – pridūrė FTB vadovas.

H. Clinton kampanijos ryšių direktorė Jennifer Palmieri pasveikino šį sprendimą.

„Džiaugiamės matydami, kad jis (J.Comey), kaip ir buvome įsitikinę, patvirtino išvadas, kurias jis buvo padaręs liepą“, – J. Palmieri sakė žurnalistams, keliavusiems kartu su kandidate į kampanijos renginius.

„Ir džiaugiamės, kad šis klausimas yra išspręstas“, – pridūrė ji.

D. Trumpas piktinasi netinkamu FTB elgesiu

Respublikonų partijos kandidatas rinkimuose į JAV prezidento postą Donaldas Trumpas apkaltino Federalinį tyrimų biurą (FTB) netinkamu elgesiu, kai šis vėl išteisino priešininkę Demokratų partijos kandidatę Hillary Clinton dėl nusikalstamo elgesio su elektroniniais laiškais, praneša agentūra BBC.

FTB direktorius teigė, esą naujo tyrimo metu dėl Demokratų partijos kandidatės elektroninių laiškų neatskleista jokių naujų detalių, kurios galėtų turėti įtakos vasarą priimtai biuro išvadai.

H. Clinton kampanijos nariai sakė besidžiaugiantys, kad pagaliau buvo išspręstas šis užsitęsęs klausimas. Nors pati buvusi JAV valstybės sekretorė nepasisakė šiuo klausimu, jos kampanijos nariai teigė visados buvę įsitikinę, kad politikė bus išteisinta. Naujausios apklausos sekmadienį, prieš pasirodant FTB pranešimui, rodė, kad H. Clinton pirmauja prieš D. Trumpą 4-5 procentiniais punktais.

Respublikonų partijos kandidatas D. Trumpas, sužinojęs apie FTB sprendimą, piktinosi neteisybe. Per mitingą Detroito priemiesčiuose D. Trumpas atkakliai tvirtino, esą neįmanoma, kad FTB per tokį trumpą laikotarpį peržvelgė 650 tūkst. elektroninių laiškų.

„Dabar ją saugo nesąžininga sistema. Tai visiškai nesąžininga sistema. Aš jau ilgą laiką tai sakiau. H. Clinton yra kalta ir ji tai žino, FTB žino, žmonės žino, ir pats metas Amerikos žmonėms lapkričio 8-ąją prie balsadėžių įvykdyti teisingumą", - jį palaikantiems asmenims Mičigane sakė verslininkas.

Sekmadienį Naujojo Hampšyro valstijos Mančesterio mieste H. Clinton sakė, kad šalis susiduria su "atpildo momentu" ir amerikiečiai privalo pasirinkti tarp "pasidalijimo ir vienybės".

Liepos mėnesį FTB teigė, kad H. Clinton elgėsi labai neatsakingai, kai 2009-2013 metais eidama JAV valstybės sekretorės pareigas, dirbo su įslaptinta medžiaga. Tačiau biuras neaptiko jokių įrodymų, kad politikė padarė nusikaltimą.

Likus 11 dienų iki JAV prezidento rinkimų, FTB direktorius Jamesas Comey sukėlė sąmyšį, paskelbęs, kad bus atliekamas tyrimas dėl naujai rastų H. Klinton elektroninių laiškų.