Pranešama, kad policijos pareigūnai, atvykę į jo namus suimti jo už plėšikavimą vasarą, konfiskavo 15 subrendusių augalų.

Jis apkaltintas kurstęs neramumus per susidūrimus Šiaurės Londone, be to, jam pateikti kaltinimai dėl pavogtų daiktų laikymo – pranešta, kad iš „Sainsbury‘s“ parduotuvės buvo pavogtas butelis šampano.

Prieš teismą J. Waylettas stojo rugsėjo 29 d., po to buvo paleistas už užstatą, pasižadėjęs laikytis komendanto valandos nuo 19 val. iki 7 val.

Aktorius, kuris draugauja su kitais filmuose apie Harį Poterį suvaidinusiais aktoriais – Danieliu Radcliffe‘u ir Rupertu Grintu – yra vienas iš didžiausių įtariamųjų, susijusių su neramumais Londone.

Jamie Waylettas filme apie Harį Poterį vaidina Vincentą Crabbe’ą
Jis suvaidino šešiuose filmuose apie Harį Poterį, tačiau paskutiniame filme, „Haris Poteris ir Mirties relikvijos“, jo personažas nepasirodo.

J. Waylettas, kuris teisme turi pasirodyti kitą mėnesį, gyvena bute Kilburne kartu su savo mama Theresa, dviem broliais ir seserimi. Vien už kanapių auginimą jam gresia laisvės atėmimas iki 14 metų.

Policijos pareigūnai peržiūrėjo 100 tūkst. valandų trukmės saugos kamerų užfiksuotų vaizdo įrašų, siekdami išaiškinti šimtų žmonių, įtariamų privačios nuosavybės apgadinimu ir vagystėmis riaušių metu, tapatybes.

Neramumai Britanijoje prasidėjo po to, kai policija rugpjūčio mėn. nušovė įtariamą gangsterį, 29 m. Marką Dugganą.

Pranešama, kad J. Waylettas riaušių metu turėjo butelį su padegamuoju skysčiu, ir kėsinosi sunaikinti ar sugadinti nuosavybę.